CREATIEVE INDUSTRIE

De topsector Creatieve Industrie is een van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Deze sector is ontstaan tussen de traditionele sectoren van de economie (landbouw, industrie en dienstverlening) en de cultuursector. De creatieve sectoren (zoals design, dance, media en entertainment, mode, gaming en architectuur) zorgen ervoor dat steden aantrekkelijker worden, er meer ondernemingen worden gestart en de werkgelegenheid groeit. Bovendien is de creatieve sector een aanjager van innovatie en levert de creatieve industrie oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. De creatieve industrie is in Nederland traditiegetrouw het sterkst vertegenwoordigd in Amsterdam. Maar cliënten uit opkomende creatieve steden, zoals Eindhoven, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Tilburg en Rotterdam weten ons inmiddels ook goed te vinden. Wij adviseren en procederen met veel plezier voor particulieren en ondernemingen uit het MKB en de verzameling van sectoren die de Creatieve Industrie wordt genoemd.

CREATIVITEIT IS BELANGRIJK

De huidige maatschappij vraagt om flexibele, creatieve ondernemers en ondernemingen met nieuwe ideeën en vaardigheden. Creatieve ondernemers hebben vaak weinig tijd, capaciteit en financiële middelen beschikbaar voor het doorontwikkelen en uitrollen van hun nieuwe producten en diensten. De Vos & Partners helpt creatieve ondernemingen met het maken van een professionaliseringslag. De creatieve industrie maakt voor de financiering van haar activiteiten of de eigen onderneming vaak gebruik van nieuwe financieringsinstrumenten, zoals crowdfunding, microkredieten of de inschakeling van business angels. Ook zijn er voor de negen Topsectoren fondsen beschikbaar gesteld door de rijksoverheid. De Vos & Partners helpt startups en andere creatieve bedrijven bij de opzet, inrichting en financiering van de onderneming of organisatie.

INTERNATIONAAL

Veel creatieve ondernemers werken internationaal. Zo is Dutch Design een begrip geworden in het buitenland, horen vele Nederlandse DJ’s inmiddels bij de wereldtop en verkopen Nederlandse bedrijven TV-formats aan buitenlandse producenten. De Vos & Partners adviseert bij het opstellen en sluiten van contracten met allerlei buitenlandse partijen. Dat doen wij deels zelf, maar daar waar nodig worden buitenlandse specialisten ingeschakeld via de wereldwijde netwerken waar wij lid van zijn, zoals MI Interact (LINK: http://www.miinteract.com/) en de IAEL: International Association of Entertainment Lawyers (LINK: http://www.iael.org/). MI InterAct is ‘a close collaborative network of specialist global legal firms committed to offering outstanding legal solutions’. De Vos & Partners is mede-initiatiefnemer van dit netwerk.

Blogs & Nieuws

Vacature Advocaat-stagiair(e) / Advocaat-Medewerker IE/ICT / Muziek, Media en Entertainment Amsterdam, Nederland De Vos & Partners Advocaten De Vos & Partners Advocaten biedt met 25 advocaten gespecialiseerde juridische diensten. Wij werken met name voor cliënten in (met name) de creatieve industrie en voor andere dynamische ondernemingen. Niet moeilijk doen als het makkelijk kan: zo werken…
SUCCESVOL ALS BLOGGER/VLOGGER/ARTIEST OF DJ – WANNEER OMSCHAKELEN VAN EEN EENMANSZAAK NAAR EEN BV? Steeds vaker krijgen wij op kantoor succesvolle talenten op bezoek, die zich afvragen of het misschien zinvol is om de werkzaamheden voort te zetten in de vorm van een BV.  Een fiscaal jurist kan daar antwoord op geven in een concreet…
De Vos & Partners is feestelijk geopend! Op 23 juni 2017 scheen de zon en was het tijd voor een mini-foodtruck festival. Dit ter ere van de feestelijke opening van ons nieuwe pand. Het was een geweldig openingsfeest met foodtrucks van ondernemers uit onze directe omgeving. De buurt zelf kon ook mee genieten van de…

Onze creatieve specialisten:

 • Dennis van Beem
  Dennis van BeemPartner

  t: +31 (0)20 2060718
  m: +31 (0)6 55336414

  Werkt voor: start-ups, industrieleiders in onder meer software, eyewear en footwear.

  Opleiding: Nederlands recht, Universiteit van Amsterdam (1996).

  Trust me, I’m a lawyer

 • Els Doornhein
  Els DoornheinPartner

  t: +31 (0)20 2060736

  Werkt voor: uitvinders, schrijvers, artiesten, ontwerpers, reclamebureaus, filmmakers, innovatieve ondernemers en sporters.

  Opleiding: Erasmus Universiteit te Rotterdam (1995), bedrijfsjuridisch en privaatrechtelijke afstudeerrichtingen.

  Veel juridische problemen zijn te voorkomen door er van te voren goed over na te denken

 • Margriet Koedooder
  Margriet KoedooderPartner

  t: +31 (0)20 2060755
  m: +31 (0)6 53812777

  Werkt voor: cliënten in de muziek, media, internet en entertainment.

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam, Nederlands recht (1984).

 • Joris Lensink
  Joris LensinkPartner

  t: +31 (0)20 2060711
  m: +31 (0)6 53108763

  Werkt voor: grote en middelgrote (internationaal opererende) bedrijven in de software-industrie, sport, media, entertainment, acteurs, (scenario)schrijvers, uitgevers en producenten.

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam (1984), master privaatrecht.

  At his best, man is the noblest of all animals; separated from law and justice he is the worst (Aristotle).

 • Pieter Ballings
  Pieter BallingsAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060724

  Werkt voor: diverse multinationals en andere (middel)grote ondernemingen, (startende) ondernemers en particulieren.

  Opleiding: University of Minnesota Law School, Tilburg University Law School Master Law & Technology.

  He who knows only his own side of the case knows little of that. – John Stuart Mill

 • Jasper Hulsebosch
  Jasper HulseboschAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060734
  m: +31 (0)6 28346929

  Werkt voor: diverse multinationals en andere (middel)grote ondernemingen, artiesten en (startende) ondernemers.

  Opleiding: University of North Carolina at Charlotte (UNCC) en Universiteit van Amsterdam.

  Perfectionistisch en vastberaden, maar altijd met oog voor goede balans tussen opbrengst en kosten

 • Sander Petit
  Sander PetitAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060778

  Werkt voor: dj’s, producers en andere muzikanten, boekers, promotors, agenten, managers en alle relevante spelers in de dance- en muziekindustrie.

  Opleiding: Universiteit Leiden, Bachelor Rechtsgeleerdheid en Master Ondernemingsrecht met specialisatie in Intellectueel Eigendom. Daarnaast o.a. masterclasses van The School of House.

  Muziek is alles

 • Marthe Wiebe
  Marthe WiebeAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060725

  Rechtsgebieden: Faillissementsrecht en Intellectuele Eigendomsrecht.

  Opleiding: Bachelor Rechtsgeleerdheid (Universiteit Utrecht),
  Master Privaatrecht (Universiteit Utrecht).

WAT DOEN ONZE CREATIEVE INDUSTRIE ADVOCATEN

Vanwege de bijzondere focus van ons kantoor op de creatieve industrie, hebben wij gespecialiseerde advocaten die zich in het bijzonder richten op het bedienen van cliënten die werkzaam zijn binnen de diverse onderdelen van de creatieve industrie. Het gaat daarbij niet alleen om advocaten met kennis op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, maar juist ook om onze advocaten die in het arbeidsrecht, insolventie, ondernemingsrecht en vastgoed werken. Ook zij hebben een bijzondere focus op het MKB en de creatieve industrie. Wij zijn een echt cross-over advocatenkantoor en willen voor u graag een ONE-STOP SHOP zijn. Het is met name onze focus en branche-kennis die ons van andere advocatenkantoren onderscheidt. Voor meer informatie over wat wij doen voor cliënten die in de Creatieve Industrie:

VOOR WIE WIJ WERKEN

Wij werken voor alle geledingen van de creatieve industrie. Van subsidiërende fondsen tot architectenbureaus en van dance-DJ’s tot software- en gameontwikkelaars. Groot of klein: iedereen is welkom. Voor meer specifieke informatie verwijzen wij u naar de hiervoor genoemde Sectoren.

HOE WERKEN ONZE CREATIEVE INDUSTRIE ADVOCATEN

Onze advocaten hebben veel specifieke branchekennis en ruime ervaring op alle rechtsgebieden die van belang zijn voor creatieve bedrijven. Vele onbekende, beroemde, belangrijke, innovatieve, ervaren en startende cliënten gingen u voor. Ons doel is om u zo efficiënt en effectief mogelijk te helpen tegen een betaalbare prijs. Wij handelen altijd uitsluitend in uw belang en nemen onze geheimhoudingsplicht uiterst serieus.

Werkwijze en tarieven

ZAKEN

Onregelmatige opzegging van een agentuurovereenkomst door een DJ die ‘er…
De muziekuitgever van Volumia-werken moet de muziekuitgaverechten op de werken…
Muziekplagiaat? Nee, acht maten zijn ontleend aan een muziekwerk in…

Stel een vraag

Maak een afspraak

BRANCHEORGANISATIES

Buma Stemra

buma-stemra-wit

Sena

sena-wit

NVPI

nvpi-wit

NTB

ntb-wit

FNV / KIEM

fnv-kiem-wit

VOICE

voice-wit

POPAUTEURS

popauteurs-wit

NMUV

nmvu-wit

VMN

vmn-wit

BREIN

brein-wit

Stichting Norma

norma-wit

BVD

bvd-wit

BIEM

biem-wit

BCMM

bcmm-wit