+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Innovatie en uitvinders

Innovatie en uitvinders

Innovatie is voor ons land van cruciaal belang. Zonder innovatie is er geen groei en productiviteit en dus ook geen welvaart. Wij Nederlanders staan gelukkig niet stil. De Rijksdienst voor de Overheid liet onlangs nog weten dat Nederland goed scoort als het gaat om indienen van Europese octrooiaanvragen. Wij staan op de zevende plek, omgerekend per hoofd van de bevolking, zelfs op plek twee.

Ondernemers investeren graag in nieuwe producten die kunnen leiden tot besparingen of verbeteringen waardoor de onderneming winstgevender wordt en/of haar marktpositie uitbreidt.

Behalve grote spelers zoals Philips of NDSM, kent ons land opvallend veel uitvinders, of het nu gaat om uitvinders in loondienst, werkend bij een Research en Development afdeling van een grote onderneming of (serie) uitvinders die zelfstandig ondernemer zijn.

UITVINDERS

Helaas is het niet elke uitvinder gegeven om de uitvinding ook daadwerkelijk op de markt te krijgen. Het proces “van idee naar markt” is een lange weg met vele hobbels en valkuilen die zeker voor de individuele uitvinder lastig te bewandelen is. De verhouding tussen de veelal grotere ondernemingen die een uitvinding verder kunnen ontwikkelen en/of exploiteren en de daadwerkelijke uitvinder zelf is een verhouding die veelal wordt getypeerd door ongelijkheid in kennis en geld.

De Vos & Partners heeft jarenlange ervaring met de juridische begeleiding van uitvinders en marktpartijen. Partner Els Doornhein werkt bijvoorbeeld al twintig jaar nauw samen met de Nederlandse Orde van Uitvinders (www.novu.nl) en de aan deze Orde verbonden individuele leden. De afgelopen 20 jaar heeft zij veel uitvinders en ondernemers juridisch bijgestaan in het traject naar een succesvolle exploitatie van hun uitvinding.

SPREKER EN PUBLICATIES

Partner Els Doornhein is al meer dan 20 jaar actief in de innovatiewereld. Zij geeft regelmatig lezingen en cursussen over alles wat met innovatie of uitvinders te maken heeft. Afgelopen jaren heeft ze regelmatig in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken workshops over de bescherming van intellectueel eigendom, als ook de aanpak van inbreuk gegeven. Het Ministerie heeft “de gouden tips van mr Els Doornhein bij inbreuk” in een grote oplage uitgegeven.

Op het afscheid van directeur Wouter Pijzel van de NOVU in het NS museum heeft Els Doornhein een voordracht gehouden over de hobbels die uitvinders tegenkomen op de route naar een licentieovereenkomst.

Verder heeft Els een vaste column in het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders, Vindingrijk. In deze column beschrijft zij op heldere wijze juridische vraagstukken waarmee uitvinders te maken hebben.Recente blog berichten • Innovatie en uitvinders

18-06-2021 - door Els Doornhein

Interview met Els Doornhein in NOVU: Het Vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders!

Els Doornhein is geïnterviewd door de Nederlandse Orde van Uitvinders waar zij al jaren columns voor schrijft! Onze Els is al ruim 25 jaar advocaat en zij is de langstschrijvende auteur van Vindingrijk! Op onze website kunt u een aantal van haar bijdragen nalezen. Lees hier het interessante interview en leer Els kennen!  

Lees meer

21-01-2021 - door Els Doornhein

Column van Els Doornhein in het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders

Voor het Vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders schreef Els Doornhein een column over “uitvinden in tijden van Corona”. Wist u dat er bij het octrooibureau voorrang geldt voor uitvindingen ter bestrijding van Corona? Hoe ga je met dit soort uitvindingen om? Snel lanceren of juist niet ? Lees hier de column! #corona #devosenpartners #uitvinders #uitvindersadvocaat

Lees meer

Hoofdcategorie

Creatieve industrie

De topsector Creatieve Industrie is een van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Deze sec... Lees meer

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage