+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Rechtsbijstandsverzekeraars

Rechtsbijstandsverzekeraars

De Vos & Partners werkt samen met stichting ACHMEA Rechtsbijstand en ARAG rechtsbijstand.

Het kantoor maakt deel van het netwerk van advocatenkantoren van deze rechtsbijstand verzekeraars. Onze kwaliteit van dienstverlening en betrokkenheid bij rechtsbijstand verzekerden wordt daarom doorlopend onderzocht en getoetst.

Indien u een rechtsbijstand verzekering heeft, bent u daarom bij De Vos & Partners in vertrouwde handen.Recente blog berichten • Rechtsbijstandsverzekeraars

19-03-2020 - door Els Doornhein

Informatie De Vos en Partners over het Corona-virus

Beste cliënten, Het Corona-virus houdt de hele wereld in zijn greep. Inmiddels ervaart ook de advocatuur en de rechtspraak de gevolgen. Door middel van deze e-mail willen wij u meer algemeen informeren over de gevolgen voor de behandeling van uw zaak. Voor specifieke vragen kunt u altijd telefonisch contact opnemen met uw behandelend advocaat. Wij hebben goede ICT-voorzieningen en een gedreven team. We zullen ons uiterste best voor u doen! Rechtspraak De Rechtspraak heeft recentelijk besloten vanaf dinsdag 17 maart 2020 de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges – in eerste instantie tot 6 april 2020 - te sluiten. Urgente zaken gaan wel door. Dat zijn zaken waarbij een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven. Voor civiele zaken moet u daarbij denken aan faillissementen, zittingen rond verplichte zorg, urgente familiezaken en spoedeisende kortgedingen of zaken waarbij de wettelijke termijnen, bijvoorbeeld voor bezwaar, beroep of hoger beroep in gevaar komen. Het gerechtsgebouw en de centrale balie zijn vanaf 17 maart 2020 niet meer vrij toegankelijk. Voor de zaken die wel doorgaan, geldt dat vanaf 17 maart 2020 er geen publiek meer bij de zittingen aanwezig mag zijn. Voor de zaken die wel door moeten gaan, wordt er heel terughoudend omgegaan met het aantal aanwezigen. Alleen procespartijen mogen nog met een beperkte delegatie aanwezig zijn in de zitting zaal. De komende dagen zal er meer informatie van de Rechtspraak komen. Wij houden dat voor u nauwlettend in de gaten. Daar waar uw zaak in de knel komt, zal de behandelend advocaat rechtstreeks contact met u opnemen. Vermoedelijk gaan schriftelijke procedures voorlopig wel door. Maar er worden alleen uitspraken gedaan waar dat kan en moet. Uitspraken worden gedaan zonder publiek en in beperkte aanwezigheid van journalisten. De Rechtspraak roept een ieder op geen telefonisch contact op te nemen. U kunt voor meer informatie beter uw advocaat bellen. Kantoor Op dit moment is ons kantoor geopend. Een deel van onze mensen werkt vanuit huis en een deel werkt vanuit het kantoor. Ook hebben wij besloten – in ieder geval tot 6 april 2020 –  geen bezoeken aan ons kantoor meer toe te staan. Dit om onnodige besmettingen te voorkomen. Alleen in uitzonderlijke gevallen is een bijeenkomst op ons kantoor mogelijk. Contact met onze advocaten kan op dit moment beter via de telefoon en/of Skype plaatsvinden. Wij vragen uw begrip daarvoor. Grote uitdaging We staan met z’n allen voor een grote uitdaging. Maar wij blijven ons als kantoor volledig voor uw zaak inzetten en zullen er alles aan doen om u tijdig te informeren en de eventuele nadelen voor u zo klein mogelijk te houden. Bedankt voor het vertrouwen in ons kantoor en onze advocaten!

Lees meer

05-07-2019 - door Mandy Roggeveen

Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

Voor velen nadert een fijne periode: de zomervakantie! Genieten met het hele gezin van een welverdiende vakantie! Als het hele gezin meegaat, is er uiteraard niets aan de hand. Dit wordt anders als bijvoorbeeld moeder alleen met haar dochter reist omdat vader niet mee kan of als de ouders gescheiden zijn. Als de ouders gezamenlijk het gezag hebben, moet je toestemming hebben van de andere ouder om met jullie minderjarige kind naar het buitenland te kunnen reizen. Deze toestemming is ook nodig als jullie als ouders nog bij elkaar zijn. Het is dan in beginsel gelukkig zo geregeld! Het downloaden van het toestemmingsformulier is heel eenvoudig via de website van de Rijksoverheid. Ben je uit elkaar, maar heb je wel samen het gezag? Het krijgen van toestemming kan dan wat ingewikkelder zijn. In het ouderschapsplan hebben de ouders afspraken gemaakt over de verdeling van de vakanties met hun minderjarige kinderen. Zij tekenen dan niet gelijk een toestemmingsformulier en dit is wel van belang als je gezamenlijk het gezag hebt. Als je gezamenlijk gezag hebt, moeten beide ouders akkoord zijn als het kind met één ouder naar het buitenland reist. De ouder die met de minderjarige reist, dient een toestemmingsformulier te kunnen laten zien met een handtekening van de andere ouder. Als de ouder dat niet kan, komt de vakantie snel tot een einde want dan kan de reis niet vervolgd worden. Dit in verband met een gevaar voor kinderontvoering. Wat ontzettend sneu is voor de ouder maar vooral ook voor de minderjarige. Ga daarom goed voorbereid met vakantie! Heb je gezamenlijk met je (ex-)partner het gezag over jullie minderjarige kind(eren)? Zorg dat je een ondertekend toestemmingsformulier hebt van je (ex-)partner en ga onbezorgd met vakantie! Ga je binnenkort met vakantie en heb je nog geen toestemming van jouw (ex-)partner? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een van de familierechtadvocaten van de Vos & Partners Advocaten zodat we de mogelijkheden voor je kunnen onderzoeken. De rechter kan namelijk in het uiterste geval een snelle oplossing bieden!

Lees meerWerkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage