+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Software, Internet & ICT

Software, Internet & ICT

De afgelopen decennia is ons leven door de ontwikkelingen in de ICT en software aanzienlijk veranderd. Wij maken de hele dag door gebruik van software en ICT diensten zoals ‘de cloud’ en de smartphone. De introductie van talloze nieuwe software en ICT diensten houdt niet meer op. Virtual reality wordt steeds reëler en de op handen zijnde nieuwe technologieën zoals blockchain of de ontwikkeling van supercomputers met kunstmatige intelligentie bieden een veelbelovend vooruitzicht.

RUIME INTERNATIONALE ERVARING

Juridische dienstverlening op het gebied van software en ICT vereist een diepgaande kennis van het recht, van techniek en vereist licentiekennis en kennis van de ICT-branche. Wij combineren deze kennis en kwaliteiten met een ruime internationale ervaring in deze branche. Die ervaring zetten wij in bij het oplossen van juridische problemen in de software en de ICT. Ook hebben wij een ruime ervaring in het procederen over de diverse facetten van software en softwarelicenties. De ‘cloud’ en clouddiensten vereisen hun eigen specialistische (branche)kennis. Ook die kennis en ervaring hebben wij in huis, evenals kennis over security en privacy. Wij voeren geregeld audits uit voor softwareproducenten en bij (beoogde) overnames en samenwerkingsovereenkomsten. Ook hebben wij veel ervaring bij het procederen en arbitreren in IT–geschillen (bijvoorbeeld bij het NAI en het de Stichting Geschillenoplossing Automatisering).

WAT DOEN ONZE ICT-ADVOCATEN?

Nieuwe ontwikkelingen roepen nieuwe juridische vragen op, wat veelal creatief juridisch denkwerk vraagt. Dat kunnen wij als geen ander. Wij stellen IT-contracten op, zoals licentie-, distributie-, systeemontwikkelings-, onderhouds-, outsourcingcontracten, en e-commerce contracten. Wij adviseren ook over softwarelicenties, onderhandelen over ICT-contracten en als het niet anders kan procederen wij over deze onderwerpen. Ook zijn wij actief op het gebied van software ontwikkeling, licentiering, onderhoud, outsourcing, de cloud, apps en e-commerce. Wij weten alles van softwarelicenties en van al hetgeen daar in de meest ruime zin mee samen gaat.

ONZE CLIËNTEN IN DE SOFTWARE EN ICT

Wij adviseren al meerdere decennia de grootste internationale bedrijven op het gebied van software en informatie- en communicatietechnologie (ICT). Maar wij helpen op dit gebied ook startups en het MKB in Nederland.Recente blog berichten • Software, Internet & ICT

22-11-2021 - door Jasper Hulsebosch

Interview met Jasper Hulsebosch over Europese Cybersecurityregelgeving

Lees hier het artikel uit het Security & Privacy Dossier 2021 online met het interview met Jasper Hulsebosch van De Vos & Partners Advocaten over Europese Cybersecurityregelgeving! 

Lees meer

22-11-2021 - door Jasper Hulsebosch

Grotetafelgesprek met Jasper Hulsebosch in Video Security & Privacy Dossier 2021 online

Lees hier het artikel dat is verschenen in het Video Security & Privacy Dossier 2021 online naar aanleiding van het Grotetafelgesprek dat heeft plaatsgevonden en waarvan Jasper Hulsebosch een van de deelnemers was.  Bekijk hier het filmpje van ChannelConnect over dit Grotetafelgesprek op YouTube!

Lees meerHoofdcategorie

Creatieve industrie

De topsector Creatieve Industrie is een van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie. Deze sec... Lees meer

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage