+31 (0)20 2060700[email protected]
Sport

Sport

Bent u juridisch stevig getackeld? dan maken wij graag deel uit van uw team!

Voor sommige sporters is het weggelegd om van hun hobby hun beroep te maken. Een talentvolle sporter kan wereldberoemd worden zonder enige zakelijke of juridische kennis. De focus ligt op trainen en prijzen in de wacht slepen. Echter, gedurende de weg naar de top en zelfs als de Olympus eenmaal is beklommen, wordt een sporter geconfronteerd met een veelheid aan juridische uitdagingen.

Voor ons vak is het vereist dat we diepgaande kennis hebben van een breed scala aan rechtsgebieden. De sportsector beslaat zowel de sociale als de zakelijke kant van onze samenleving en raakt alle lagen van de bevolking. De één beoefent sport professioneel of als amateur, de ander is werkzaam in de sport of actief in het verenigingsleven. Maar ook thuis voor de tv spelen sport – en de juridische aspecten ervan – een grote rol. Denk aan de geldstromen die zijn gemoeid met tv‑rechten en het vercommercialiseren van portretrechten van sporters of merkrechten van clubs, bijvoorbeeld in de vorm van sponsorcontracten en reclamegelden. Voor het organiseren van een sportevenement is doorgaans tenminste één vergunning vereist en kunnen vaak subsidies worden aangevraagd. Vanzelfsprekend is het altijd verstandig om stil te staan bij de vraag welke contracten er moeten worden gesloten met welke partijen en wat daarin moet worden geregeld.

WIJ MAKEN DEEL UIT VAN UW TEAM

De Vos + Partners Advocaten is een van de weinige kantoren in Nederland die als specialist worden beschouwd in de sportsector. Onze kennis en ervaring in de branche beslaat een breed palet aan rechtsgebieden waarmee we iedereen in deze sector kunnen helpen. Specialist zijn in het sportrecht betekent meer dan het kennen van de wetgeving. Kennis van de branche en de regels van de desbetreffende sportbonden, zoals de KNHB, de KNVB, maar ook van de internationale organisaties zoals de UEFA en de FIFA, is van groot belang. Bent u juridisch stevig getackeld? Dan maken wij graag deel uit van uw team!

Bovendien weten wij u ook feilloos naar de overwinning te leiden als het gaat om vergunningen en sport gerelateerde fiscale kwesties. Wij kunnen u doorverwijzen naar fiscalisten, notarissen en financieel adviseurs met wie wij vaak en succesvol samenwerken.Recente blog berichten • SportWerkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3