+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Media

Media

De advocaten van De Vos & Partners worden regelmatig benaderd door media zoals radio- en televisieprogramma’s, kranten en tijdschriften, om als deskundige hun visie op bepaalde juridische zaken of ontwikkelingen te geven. Op deze pagina treft u al dit soort uitzendingen en publicaties aan.10-12-2021 - door Jasper Hulsebosch

Column Jasper Hulsebosch: Reageren op een cyberaanval

Lees hier de column van Jasper Hulsebosch in ChannelConnect over wat te doen bij een cyberaanval. 

Lees meer

22-11-2021 - door Jasper Hulsebosch

Interview met Jasper Hulsebosch over Europese Cybersecurityregelgeving

Lees hier het artikel uit het Security & Privacy Dossier 2021 online met het interview met Jasper Hulsebosch van De Vos & Partners Advocaten over Europese Cybersecurityregelgeving! 

Lees meer

22-11-2021 - door Jasper Hulsebosch

Grotetafelgesprek met Jasper Hulsebosch in Video Security & Privacy Dossier 2021 online

Lees hier het artikel dat is verschenen in het Video Security & Privacy Dossier 2021 online naar aanleiding van het Grotetafelgesprek dat heeft plaatsgevonden en waarvan Jasper Hulsebosch een van de deelnemers was.  Bekijk hier het filmpje van ChannelConnect over dit Grotetafelgesprek op YouTube!

Lees meer

17-09-2021 - door Els Doornhein

Els Doornhein in 'Boos' (Youtube serie van Tim Hofman)

Als een volgens Tim Hofman van YouTube kanaal BOOS “zwaargewicht van een advocaat” heeft Els Doornhein in deze uitzending van Boos haar mening mogen vertellen dat huizenzoekers met een betaald account vooraf door Kamernet geïnformeerd zouden moeten worden als verhuurders die je via Kamernet treft extra kosten in rekening (kunnen) brengen om een kamer te mogen bezichtigen. Het weglaten van essentiële informatie zoals die over de totale prijs en kosten van een dienst is “een oneerlijke handelspraktijk”. Kamernet heeft dit zeer positief en sportief  opgepakt en laat Boos in de uitzending weten dat zij dit soort verhuurders voortaan zullen weren, of dit in hun algemene voorwaarden zullen aanpassen zodat dit vooraan wel van te voren duidelijk is. Top! 

Lees meer

13-07-2021 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Max de Vakantieman over D-Reizen

Op 12 juli 2021 was Els Doornhein als studiogast in de uitzending bij Max de Vakantieman. In de bijdrage van Els aan de uitzending ging het over het faillissement van D-Reizen en de gevolgen daarvan voor passagiers die via D-Reizen een los ticket hadden gekocht. Het ging hierbij over het geld dat deze gedupeerde passagiers nog van D-Reizen tegoed hebben en de eventuele mogelijkheid van aansprakelijkheid van bestuurders. Els heeft toegelicht hoe belangrijk het is dat gedupeerde passagiers hun vordering bij de curatoren van D-Reizen indienen. Ook besprak Els de mogelijkheid dat deze passagiers op grond van de Europese Passagiersverordening een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij, ook al hebben die al een keer aan D-Reizen betaald. Zie hier het fragment met Els Doornhein over D-Reizen vanaf minuut 13:40! Meer informatie? Lees dan hier ook het artikel van 7 juli 2021 op de website van Max de Vakantieman over D-Reizen! 

Lees meer

18-06-2021 - door Els Doornhein

Interview met Els Doornhein in NOVU: Het Vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders!

Els Doornhein is geïnterviewd door de Nederlandse Orde van Uitvinders waar zij al jaren columns voor schrijft! Onze Els is al ruim 25 jaar advocaat en zij is de langstschrijvende auteur van Vindingrijk! Op onze website kunt u een aantal van haar bijdragen nalezen. Lees hier het interessante interview en leer Els kennen!  

Lees meer

23-04-2021 - door Margriet Koedooder

Bijdrage Margriet Koedooder aan artikel in Trouw!

Margriet Koedooder heeft een bijdrage geleverd aan een artikel in Trouw: ‘Waarom Taylor Swift haar liedjes terug wil en Bob Dylan ze verkoopt’! Lees hier het artikel! 

Lees meer

16-04-2021 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij EditieNL: Zak verraadt identiteit!

In het tv-programma EditieNL van RTL4 mocht Els Doornhein haar mening geven of de AVG/privacy zich ertegen verzet dat in een gedumpte vuilniszak wordt gezocht naar de NAW gegevens van de vervuiler. Los van het feit dat zo iemand zo onverstandig is om zijn eigen datalek te veroorzaken (en hoe irritant, zijn papier kennelijk niet scheidt) is Els van mening dat dit is toegestaan (mits in het kader van de opsporing). Zie hier het item. 

Lees meer

04-02-2021 - door Els Doornhein

Els Doornhein in 'Boos' (Youtube serie van Tim Hofman)

In de eerste aflevering van seizoen 5 van BOOS (de Youtube serie van Tim Hofman) wordt Els Doornhein als advocaat (nogmaals) aangehaald en geeft zij haar mening over de handelwijze van Mijnverklaring.nl. Kijk hier vanaf minuut 4:48  

Lees meer

21-01-2021 - door Frederique Mackay Beins

Publicatie in de Telegraaf met Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein

Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein hebben meegewerkt aan een publicatie in de Telegraaf van 17 december 2020 op het gebied van reisrecht. Lees hier het artikel! Het ging om de vraag of Schiphol, of de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen, de mogelijkheid hebben om reizigers te vragen naar, en te toetsen op “de noodzakelijkheid” van de door hen op dat moment te maken reis. Dit vanwege het advies van het Nederlandse kabinet “enkel nog noodzakelijke reizen” te maken, vanwege de Corona pandemie. Zonder deugdelijke grondslag hiervoor, zoals een opdracht vanuit de overheid, bijvoorbeeld op grond van de volksgezondheid, is dat nu juridisch niet mogelijk. Alleen al vanuit privacy overwegingen zijn hier veel bezwaren tegen. Denk alleen maar aan de registratie van al die informatie, die bijzonder privacy gevoelig is, maar ook aan het traject dat gevolgd zou moeten worden bij discussie over dit criterium. Om luchtvaartmaatschappijen een dergelijke “taak van algemeen belang” te laten uitvoeren is een wettelijke grondslag nodig, en daarin is nu nog niet voorzien. Bij de uitwerking hiervan door de Minister zal met de AVG en de belangen van de betrokkenen, bijvoorbeeld dat eventueel verzamelde gegevens heel snel weer vernietigd moeten worden, rekening moeten worden gehouden. # corona # reisrecht # reizigersverklaring #avgreisrecht #consumentenrecht

Lees meer

21-01-2021 - door Els Doornhein

Column van Els Doornhein in het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders

Voor het Vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders schreef Els Doornhein een column over “uitvinden in tijden van Corona”. Wist u dat er bij het octrooibureau voorrang geldt voor uitvindingen ter bestrijding van Corona? Hoe ga je met dit soort uitvindingen om? Snel lanceren of juist niet ? Lees hier de column! #corona #devosenpartners #uitvinders #uitvindersadvocaat

Lees meer

29-10-2020 - door Els Doornhein

Els Doornhein in tv-uitzending Meldpunt van Omroep Max

Op verzoek van het programma Meldpunt van Omroep Max heeft Els Doornhein in de tv-uitzending van 23 oktober 2020 haar mening gegeven over de juridische aspecten van een te laat ontvangen Corona verklaring. Hierbij het item:  https://www.maxmeldpunt.nl/geld/coronalab-eist-geheimhouding-voor-schadevergoeding-coronatest/

Lees meer

28-10-2020 - door Els Doornhein

Els Doornhein in 'Boos' (Youtube serie van Tim Hofman)

In de nieuwste aflevering van Boos (Youtube serie van Tim Hofman) wordt Els Doornhein als advocaat aangehaald en geeft zij haar mening over de handelwijze van Mijnverklaring.nl. Vanaf minuut 3:38:  https://youtu.be/J34v_nNRU7c  

Lees meer

25-08-2020 - door Els Doornhein

Els Doornhein in de tv-uitzending van Max de Vakantieman

In de uitzending van De Vakantieman gaf Els Doornhein antwoord op de vraag of minderjarigen zelf een vakantiereis naar het buitenland mogen boeken. En hoe het juridisch in elkaar steekt als de ouders hiervoor geen toestemming hebben verleend terwijl de minderjarigen spijt hebben!  Kijk hier het fragment (vanaf minuut 20.30)

Lees meer

04-08-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay-Beins adviseert TROS Radar: 'Fout verkochte iMacs zullen terug naar MediaMarkt moeten'.

Lees hier het artikel van TROS Radar met daarin het advies van Frederique Mackay-Beins.

Lees meer

24-07-2020 - door Margriet Koedooder

Margriet Koedooder in Trouw: Componist van Eftelingmuziek, Maarten Hartveldt, moet van het hof alsnog betaald krijgen.

Lees hier het artikel in Trouw ‘Componist van Eftelingmuziek, Maarten Hartveldt, moet van het hof alsnog betaald krijgen’, met een korte bijdrage van Margriet Koedooder! 

Lees meer

09-07-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay-Beins in NRC: 'Zomervakantie tijdens een pandemie: waar heb je recht op als er iets misgaat?'

Lees hier de bijdrage van Frederique Mackay-Beins aan het artikel van NRC.nl over waar je recht op hebt als er iets misgaat tijdens de zomervakantie door een pandemie!

Lees meer

06-07-2020 - door Frederique Mackay Beins

Interview met Frederique Mackay-Beins in het Advocatenblad

Door het Advocatenblad is Frederique Mackay-Beins geïnterviewd over de impact van de corona-crisis op de reiswereld en de vouchers die in het leven zijn geroepen. Lees hier het interview!

Lees meer

30-06-2020 - door Els Doornhein

Els Doornhein in de tv-uitzending van Max de Vakantieman

Het tv-programma Max de Vakantieman heeft Els Doornhein gevraagd om op te treden als deskundige in de uitzending over Creativ Eventz. Het gaat hierbij om een reisaanbieder van excursiereizen die vanwege Corona niet kunnen doorgaan en hierover in een geschil is beland met de gedupeerden. De reisaanbieder lijkt niet mee te werken aan een oplossing en verwijst haar klanten naar hun reisverzekering. Dit is niet zoals het hoort. Els Doornhein informeert samen met de Max Ombudsvrouw wat de rechten zijn van de gedupeerden. Bekijk hier het fragment (vanaf minuut 26:57).

Lees meer

25-06-2020 - door Els Doornhein

Column van Els Doornhein in het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders

Welke invloed heeft de corona crisis op contracten; wanneer is er sprake van overmacht? Hoe los je dit soort zaken op, vooral wanneer beide contractspartijen geen schuld hebben, maar net als u last van de maatregelen? Kan de regelgeving over onvoorziene omstandigheden een rol spelen? In deze column voor het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders gaat Els Doornhein op deze onderwerpen in. Lees hier de column!

Lees meer

28-05-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay in Mr Magazine Online: Reisrechtpraktijk ontploft door Corona

Lees hier het artikel van Frederique in Mr. Magazine Online over haar reisrecht-praktijk tijdens deze Corona-tijd en de gevolgen van het corona-virus voor de reisbranche!    

Lees meer

14-05-2020 - door Margriet Koedooder

Advocatie over 'De passie van Margriet Koedooder: een beetje verslaafd aan tattoos'

De Advocatie heeft een artikel geplaatst over de passie van Margriet Koedooder: Tattoos! De Advocatie schrijft in haar rubriek over wat advocaten zoal in hun vrije tijd doen. Deze keer dus: Margriet Koedooder over haar liefde voor ‘sieraden die je nooit afdoet’. “Tattoos zijn ruw en rauw. Dat past bij de muziekindustrie waarin ik werk. Maar dat niet alleen; ruw en rauw past ook bij mij.” Lees hier het artikel!

Lees meer

06-05-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay-Beins is geïnterviewd voor een artikel in NRC: 'Moet je het restantbedrag van je zomervakantie betalen?'

Frederique Mackay-Beins is geïnterviewd door Camil Driessen voor een artikel in NRC dat gisteren is verschenen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het precies zit met restantbetalingen voor reeds geboekte reizen voor de zomervakantie. Lees hier het artikel!

Lees meer

15-04-2020 - door Els Doornhein

Artikel van Els Doornhein in het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders

In het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders publiceerde Els Doornhein dit artikel over het merkenrecht. In het artikel gaat zij erop in hoe je als merkhouder voorkomt dat anderen je merk als een “soortnaam” gaan zien met als risico het verliezen van je merk. RECHT IN DE PRAKTIJKAls in het intellectueel eigendoms-recht gespecialiseerde advocaat dacht ik bij het thema van dit nummer van Vindingrijk: “water” natuurlijk di-rect aan het onderwerp : “de verwate-ring van een merk “. Het gaat hierbij om het fenomeen dat een merk aan kracht verliest doordat het “de ge-bruikelijke benaming voor een product wordt” en uiteindelijk tot het publieke domein gaat behoren.Een merk registreren doe je uiteraard vooral om een monopolie te creëren en anderen het gebruik van je merk (of iets dat daarop te veel lijkt) te kunnen ver-bieden. En zo te voorkomen dat anderen meeliften op of profiteren van jouw in-spanningen. Lees meer… #verwatering #merkkiezen #vosenpartners #elsdoornhein #uitvinders

Lees meer

10-04-2020 - door Margriet Koedooder

Aprilnummer Entertainment Business, met een bijdrage van Margriet Koedooder' gratis online beschikbaar

Margriet Koedooder heeft een bijdrage geleverd aan het aprilnummer van Entertainment Business. Zij schrijft regelmatig over juridische zaken die van belang zijn voor de entertainmentindustrie. Voor dit artikel ging Margriet op onderzoek uit naar aanleiding van de in maart verschenen in binnen- en buitenland ronkende koppen over een claim van 1 miljard dollar die door de nieuwe collectieve rechtenorganisatie PRO Music Rights werd gelegd op techbedrijven als Google, Apple en Spotify. ‘Muziekdiensten aangeklaagd om kartelvorming’, kopte RTL Nieuws. Is er inderdaad iets ernstigs aan de hand?  Lees hier het artikel! Het aprilnummer van Entertainment Business ligt eind deze week bij de abonnees op de mat. In verband met de maatregelen rondom het corona-virus, is besloten om het aprilnummer voor het eerst in de geschiedenis van Entertainment Business direct online beschikbaar te stellen.

Lees meer

31-03-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay in het Eindhovens Dagblad over corona en aankomende zomervakantie

Frederique Mackay-Beins heeft meegewerkt aan een artikel in het Eindhovens Dagblad met als titel “Corona zorgt voor donkere wolken boven zomervakantie. De kans dat we gaan wordt iedere week kleiner”. Lees hier het artikel! Heeft u vragen over dit onderwerp of andere reisrecht gerelateerde kwesties, dan kunt u te allen tijde bij Frederique Mackay-Beins terecht. 

Lees meer

23-03-2020 - door Margriet Koedooder

Artikel van Margriet Koedooder voor Entertainment Business: 'dit kunnen we leren van de zaak Garrix'.

Voor Entertainment Business schrijft Margriet Koedooder regelmatig over juridische zaken die van belang zijn voor de entertainmentindustrie. In dit artikel gaat Margriet dieper in op de uitspraak in de zaak Martin Garrix versus Spinnin’ Records.  Lees hier het artikel! 

Lees meer

18-03-2020 - door Frederique Mackay Beins

Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein in de Financiële Telegraaf over de 'corona voucher'.

Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein werkten mee aan een interview voor een artikel in de Financiële Telegraaf over de veel besproken “corona voucher”. Lees hier het artikel! Heeft u vragen over dit onderwerp of andere reisrecht gerelateerde kwesties, dan kunt u te allen tijde bij onze specialisten terecht.  

Lees meer

28-02-2020 - door Els Doornhein

Interview Advocatenblad 25 jarig jubileum!

 Interview Advocatenblad 25 jarig jubileum! Onlangs vierde Els Doornhein haar 25 jarig jubileum als advocaat. Het advocatenblad interviewde haar over dit zilveren jubileum. Lees hier het interview. 

Lees meer

10-02-2020 - door Els Doornhein

JOR 2020/14 met annotatie van Els Doornhein

Op verzoek van de JOR (Jurisprudentie Onderneming & Recht) heeft Els Doornhein een noot geschreven bij een vonnis van de rechtbank Den Haag op het snijvlak van intellectuele eigendomsrechten en insolventierecht. #curator #licentie #domeinnaam #faillissementen 

Lees meer

20-01-2020 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Kassa Belbus: TV-Online hanteert een eigenaardig retourbeleid

Belbus heeft de hulp ingeschakeld van onze consumentenrecht specialist Els Doornhein. Belbus is benaderd door een consument die een nieuwe tv bij TV-Online via Bol.com heeft gekocht. De consument merkt dat hij de tv niet fijn vindt en stuurt hem daarom na 5 dagen terug. Tot zijn grote verbazing stuurt TV-Online de televisie weer terug. De reden: hij zou al 101 uur aan hebben gestaan. Dat is wel erg lang! Hier neemt de consument geen genoegen mee. Els Doornhein geeft aan dat de consument de televisie wel moet kunnen retourneren, want de consument heeft bij een online aankoop altijd het recht om de aankoop te herroepen binnen 14 dagen. Daarbij geldt echter wel dat de consument het product mag uitproberen, maar niet in gebruik mag nemen. Als het product daadwerkelijk gebruikt is en de verkoper dit kan aantonen, dan kan er een schadevergoeding in rekening gebracht worden. Zie hier het hele artikel en fragment van de televisie uitzending (18 januari 2020) met het advies van Els Doornhein. #consumentenrecht #elsdoornhein #devosenpartnersadvocaten #devosenpartners #consumentenadvocaat #advocaatamsterdam #onlineaankoop #tvonline #varakassa #belbus #bnnvara

Lees meer

19-12-2019 - door Els Doornhein

Nieuwe column van mr. Els Doornhein verschenen in de winter-editie van Vindingrijk, vakblad van NOVU met als titel: “Over smaak valt niet te twisten, of toch wel?”.

Lees mijn nieuwste column over auteursrecht op smaak. Geschreven voor het vakblad van de Nederlandse orde van uitvinders, Vindingrijk ! Klik hier om het artikel te lezen (pdf). Winter 2019 

Lees meer

03-12-2019 - door Frederique Mackay Beins

Huurders krijgen kansen op A-locaties

Frederique Mackay en Nicolet Don gaan in de Wintergasten editie 2019 van VG Visie uitgebreid in op de kansen van retail huurders op A locaties. Lees hier het artikel!  

Lees meer

03-12-2019 - door Els Doornhein

Els Doornhein in de tv-uitzending van Kassa

Els Doornhein was afgelopen zaterdag bij de uitzending van Kassa. Het bewust weglaten van een totale prijs bij een online aankoop is een misleidende handelspraktijk. Voor reviews mag je iemand belonen, bijvoorbeeld met een cadeaubon, maar je mag zeker niet sturen op een positieve inhoud! Naar aanleiding van de tv uitzending van afgelopen zaterdag, waarin ik als deskundige optrad, heeft deze aanbieder inmiddels haar website aangepast! Bekijk hier het fragment: https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/klachten-over-misleiding-bij-vog-aanvraag-via-mijnverklaringnl?utm_source=191201_Kassa&utm_medium=email&utm_campaign=Kassa&utm_content=Kassa%20zondagbrief

Lees meer

26-11-2019 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Tros Radar: 'Mag bedrijf geld vragen voor een termijnbetaling?'

In de uitzending van Tros Radar van zaterdag 24 november 2018 werd aan advocaat Els Doornhein de vraag gesteld of een tandarts administratiekosten mag berekenen wanneer een consument de rekening in termijnen wil betalen. Lees hier het artikel erover en/of luister naar de radio uitzending.

Lees meer

31-10-2019 - door Els Doornhein

Nieuwe column van mr. Els Doornhein verschenen in de herfst-editie van Vindingrijk, vakblad van NOVU met als titel: “High Tech textiel”.

Lees mijn nieuwste column over “high tech textiel” waarin ik inga op juridische aspecten van innovaties in de textielwereld, het voorkomen van inbreuk en aansprakelijkheid voor gebrekkige producten. Geschreven voor het vakblad van de Nederlandse orde van uitvinders, Vindingrijk ! Klik hier om het artikel te lezen. Herfst 2019 

Lees meer

01-10-2019 - door Margriet Koedooder

Amsterdam Dance Event is een vaste prik voor Margriet Koedooder

Vanaf dinsdag 16 oktober 2019 staat Amsterdam weer in het teken van het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE). Ook Margriet Koedooder gaat dit jaar weer. Over haar aanwezigheid bij ADE is nu een interview verschenen in de Entertainment Business. Lees dat artikel hier: Pagina 1 & 2  Pagina 3

Lees meer

26-08-2019 - door Margriet Koedooder

Margriet Koedooder op de radio over masters en Taylor Swift

Margriet Koedooder was afgelopen vrijdag te gast als deskundige op het gebied van Muziekrecht in het radioprogramma ‘Met Het Oog Op Morgen’. Dit naar aanleiding van het nieuwsbericht waarin de Amerikaanse zangeres Taylor Swift aankondigde haar eerste zes albums opnieuw op te gaan nemen. De reden hiervoor is dat haar aartsrivaal Scooter Braun eigenaar is van de masters (opnames) van deze albums. Voor het item met Margriet, luister via deze link.

Lees meer

05-08-2019 - door Els Doornhein

Nieuwe column van mr. Els Doornhein verschenen in de lente-editie van Vindingrijk, vakblad van NOVU met als titel: “Hoe bescherm je plantenrassen? Een korte introductie in het kwekersrecht”.

Mr. Els Doornhein schreef voor Vindingrijk, het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders, een column  over het kwekersrecht. Een bijzonder intellectueel eigendomsrecht. klik hier om het artikel te lezen. Lente 2019 

Lees meer

21-06-2019 - door Mandy Roggeveen

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk van ZaanLinQ

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk van ZaanLinQ. Lees hier de introductie van Mandy op de website van ZaanLinQ.  ZaanLinQ heeft als doel: Ambitieuze vrouwen uit de Zaanstreek en omgeving met elkaar in contact te brengen. Contact dat kan leiden tot nieuwe inzichten en inspiratie, samenwerking en een grotere bekendheid met elkaars bedrijf en werkzaamheden; Het stimuleren van het vrouwelijk ondernemerschap in de Zaanstreek; Het organiseren van een aantal bijeenkomsten, waaronder de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. Mandy heeft er ontzettend veel zin in en hoopt binnenkort bij de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw op woensdag 26 juni 2019 verschillende ondernemers te leren kennen.

Lees meer

28-05-2019 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Tros Radar Radio over de AVG: Product retourneren: welke gegevens mag winkel van je vragen?

Els Doornhein was live te gast in de radio uitzending bij Tros Radar Radio over de AVG. Het ging hierbij om de vraag of een kledingwinkel de AVG juist toepaste. Je koopt een product in een winkel en als je het wil retourneren, wil de winkel ineens heel veel persoonlijke gegevens van je hebben. Mogen ze daar naar vragen? Klik hier voor de website van Tros Radar en het radiofragment.

Lees meer

30-04-2019 - door Margriet Koedooder

Artikel Margriet Koedooder in AMI, tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht

Artikel van Margriet Koedooder verschenen in AMI, tijdschrift voor auteurs-, media- en informatierecht: ‘Kort commentaar bij de Aanbevelingen licentiecontracten voor de muzieksector’.  Klik hier om het artikel te lezen.  

Lees meer

01-04-2019 - door Els Doornhein

Nieuwe column Els Doornhein in Vindingrijk: 'Uw gezondheid, andermans goud'.

Nieuwe column van mr. Els Doornhein verschenen in de lente-editie van Vindingrijk, vakblad van NOVU met als titel: “Uw gezondheid, andermans goud”. klik hier om het artikel te lezen (pdf) Lente 2019 

Lees meer

04-03-2019 - door Mandy Roggeveen

Mandy Roggeveen bij Tros Radar Radio voor twee items: cashback actie Samsung en kapot toestel van Vodafone

Onlangs was Mandy Roggeveen in de radio-uitzending bij Tros Radar. Zij behandelde als consumentenrechtadvocaat die dag twee items: een item over een cashback actie van Samsung waarbij consumenten ontzettend lang moeten wachten op hun geld en een item over Vodafone en hoe zij omgaan met klanten waarbij hun nieuwe telefoontoestel vlak na aankoop kapot gaat en niet meer gerepareerd kan worden. Mandy komt als consumentenrechtadvocaat in deze uitzending op voor de belangen van de consument. En met succes; Samsung heeft het geld aan de consument die ook in de radio-uitzending was, uitgekeerd en inmiddels heeft Vodafone alsnog een goede oplossing aan de consument aangeboden. Klik hier voor de website van Tros Radar met het Samsung fragment. Klik hier voor de website van Tros Radar met het Vodafone fragment. 

Lees meer

04-02-2019 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Kassa in de tv uitzending over de klachttermijn voor consumenten

In de tv uitzending van Kassa d.d. 2 februari 2019 kwam Els Doornhein  via videobellen in de uitzending en besprak of een webshop een klachttermijn van 24 uur mag hanteren waarbinnen klachten (uiterlijk) moeten worden doorgegeven. In dit geval bleek de geleverde spiegel, die na die termijn bij de buren werd gehaald, namelijk kapot! Tenzij duidelijk is dat de consument meer met het product heeft gedaan om te testen of dit bevalt, waardoor schade is ontstaan, komt deze schade voor rekening en risico van de leverancier, als verzender. Zo’n 24uurs termijn is verder in strijd met dwingend consumentenrecht. Bekijk het fragment hier of lees het artikel hier.

Lees meer

25-01-2019 - door Els Doornhein

Column Els Doornhein in WOTH: 'Vintage'

Design spullen zijn tijdloos en ook “vintage” nog prachtig. Voor glossy magazine WOTH schreef Els Doornhein tips waarop je moet letten bij de aankoop van zulk vintage design. Lees hier het artikel.

Lees meer

07-01-2019 - door Els Doornhein

Column van Els Doornhein over bescherming van bedrijfsgeheimen

Voor het vakblad van de Nederlandse Orde van Uitvinders schreef Els Doornhein een column over de belangrijke nieuwe wet die bedrijfsgeheimen beschermt. In het artikel beschrijft ze aan welke voorwaarden er moet worden voldaan om bescherming te verkrijgen, wat u eraan heeft als ondernemer en dat u een intern beleid voor bedrijfsgeheimen zou moeten opzetten om optimaal gebruik van de wet te kunnen maken.  Lees de column hier.

Lees meer

12-11-2018 - door Els Doornhein

Els Doornhein bij Vara Kassa: Uitzending 'Tientallen klachten over Onze-fiets.nl'

In september 2017 en mei 2018 besteedden ze in Kassa aandacht aan de webshops Bikedepot.nl, Actie-fiets.nl en Onze-fiets.nl. De websites vallen onder Bikedumper. Al ruim een jaar stromen de klachten binnen over fietsen die niet geleverd werden en beloftes over terugbetalingen die niet werden nagekomen. De eigenaar beloofde in mei beterschap met zijn nieuwe webshop. Maar helaas werd het voor velen geen fietszomer. Zie hier het fragment met Els Doornhein. 

Lees meer

12-11-2018 - door Els Doornhein

Els Doorhein bij Vara Kassa: Uitzending 'Niet geleverde ontbijtjes van Beschuitje.nl'

Via het internet kun je van alles bestellen, zelfs verrassingsontbijtjes. Je bestelt, betaalt, en als de grote dag aanbreekt volgt de verrassing: je krijgt helemaal niets. Dat overkwam Dorenda Biel uit Zwolle die bij Ontbijtservice Beschuitje een verrassingsontbijtje bestelde voor haar jarige man. Zie hier het fragment met Els Doornhein.

Lees meer

03-11-2018 - door Els Doornhein

Artikel Els Doornhein (Vara Kassa): 'Wat kun je doen als je online aankoop niet wordt geleverd? 7 tips!'

Wat kun je doen als je online aankoop maar niet wordt geleverd? Of je hebt je geld teruggevraagd, maar de online winkel geeft het aankoopbedrag niet terug? Onze deskundige, advocaat Els Doornhein van De Vos & Partners, weet raad. Volg de stappen in dit artikel om je aankoop of geld alsnog (terug) te krijgen. Als je deze tips in acht neemt maak je het webshops een stuk moeilijker om jou met lege handen achter te laten.

Lees meer

Oudere berichtenCopyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage