+31 (0)20 2060700info@devos.nl
5 mei: ons pand is onderdeel van de Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet in Amsterdam

5 mei: ons pand is onderdeel van de Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet in Amsterdam

Op 4 en 5 mei wordt in 22 steden Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet georganiseerd. Uiteraard maakt Amsterdam daar deel van uit. Klik hier voor het gehele programma. Het programma is gratis toegankelijk en de bijeenkomsten duren maximaal een uur. Houd rekening met een beperkt aantal plaatsen in de meeste huizen. U kunt geen plaatsen reserveren. Kom daarom ruim op tijd.

Ons pand, Van Miereveldstraat 13

Ons pand is onderdeel van een activiteit. Tonny van Renterghem was een verzetsstrijder en mede initiatiefnemer van De Ondergedoken Camera. Zijn ouders woonden in ons pand, Van Miereveldstraat 13, waar met enige regelmaat Joodse onderduikers en verzetsstrijders onderdak werd geboden. Tonny van Renterghem heeft met medewerking van zijn Amerikaanse echtgenote Susanne Severeid een biografie (De Laatste Huzaar: Verzet zonder kogels) geschreven. Zijn echtgenote (Van Renterghem is in 2009 overleden) en zijn vertaalster en redacteur van het boek, Pauline Wesselink,  komen op 5 mei tussen 12.00 en 14.00 uur in ons pand een tweetal presentaties over het leven van van Renthergem geven. 

Meer informatie?

Wikipedia en 4en5meiamsterdam

Geschreven door

Carel Abeln

Partner

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

14-05-2021 - door

Nicola Ebbink beëdigd!

Op 12 mei 2021 is onze collega Nicola Ebbink beëdigd. Margri... Lees meer

14-05-2021 - door

Formule voor huurkorting vanwege corona.

## **Formule voor “huurkorting” bij huur bedrijfsruimte – bi... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage