+31 (0)20 2060700info@devos.nl
De AVG een maand later: de privacy van uw werknemers

De AVG een maand later: de privacy van uw werknemers

De storm lijkt te zijn gaan liggen in AVG-land. De e-mailboxen worden niet meer overstroomd met berichten over een vernieuwd privacy beleid en de ontvangst van (ongewenste) nieuwsbrieven lijkt te zijn afgenomen. Dit betekent niet dat ook de Autoriteit Persoonsgegevens met vakantie is gegaan. Veel organisaties zijn nog niet ‘AVG-proof’ en dat een maand na 25 mei 2018.

Hoe zit dat met uw organisatie? De meeste ondernemers hebben ervoor gekozen om al eerste het privacy statement aan te passen of op te stellen. Maar zijn uw werknemers wel geïnformeerd?

Een belangrijk pijler van de AVG is bewustwording. Stelt u zich voor dat u een mooi privacy statement hebt opgesteld, maar dit niet hebt gedeeld met uw werknemers. Wanneer uw werknemer door onwetendheid een lijst met de privégegevens van klanten deelt met een relatie (bijvoorbeeld voor marketingdoeleinden), bent u als ondernemer verantwoordelijk richting de betrokken en de Autoriteit Persoonsgegevens. Niet de werknemer zelf. Het is dus noodzakelijk om ook bij uw werknemers bewustwording te creëren.

Het voorgaande geldt ook voor de persoonsgegevens van uw werknemers zelf. Een ondernemer moet in kaart brengen welke persoonsgegevens van de werknemer worden verwerkt en de vraag stellen of dit wel mag, of hier een rechtvaardigingsgrond voor is. Wist u bijvoorbeeld dat toestemming over het algemeen geen legitiem doel is om de persoonsgegevens van werknemers te verwerken? Denkt u namelijk dat een werknemer zal weigeren de arbeidsovereenkomst te ondertekenen waarin staat dat hij toestemming verleent voor de verwerking van zijn persoonsgegevens? Wanneer u de vorige vragen met ja heeft beantwoord, raad ik u aan verder te lezen.

Op basis van de AVG bent u verplicht uw werknemers te informeren over welke persoonsgegevens worden verwerkt, waarom, op basis van welke rechtvaardigingsgrond, met wie de gegevens worden gedeeld, hoe lang de gegevens worden bewaard en wat de rechten van de werknemers zijn in het kader van de AVG.

De makkelijkste manier om aan deze verplichting te voldoen is door het opstellen van een privacyreglement voor het personeel. Het reglement kan worden vormgegeven als een extra hoofdstuk bij het personeelshandboek, maar ook als bijlage bij de arbeidsovereenkomst. Het hoeft geen enorm document te zijn, als het maar duidelijk en volledig is.

Wilt u weten of uw huidige privacy beleid voldoet of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een privacyreglement voor het personeel? Floor Decossaux beantwoordt graag uw vragen.

Deel dit bericht



Laatste nieuws

05-07-2019 - door

Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

***Voor velen nadert een fijne periode: de zomervakantie\! G... Lees meer

21-06-2019 - door

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk van ZaanLinQ

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3