+31 (0)20 2060700info@devos.nl
De omgangsregeling tijdens de corona-crisis

De omgangsregeling tijdens de corona-crisis

Sinds enkele weken staat de hele wereld op z’n kop. De maatregelen omtrent het corona-virus hebben geleid tot het sluiten van onder andere musea, theaters en horecagelegenheden, maar ook zijn de scholen sinds twee weken dicht. Voor iedereen, maar vooral voor gezinnen, is het een hele uitdaging om de routine en het plezier van alledag erin te houden.

De familierecht advocaten van De Vos en Partners merken dat zij de laatste tijd veel vragen krijgen over de huidige omgangsregeling tijdens de corona-crisis. Moet de omgangsregeling nagekomen worden? Moet mijn kind alsnog naar papa terwijl papa ziek is? Of moet het kind alsnog naar mama terwijl het kind ziek is?

Het uitgangspunt is dat ook tijdens de corona-crisis en de beperkingen die wij vanuit de overheid opgelegd krijgen, de omgangsregeling nagekomen moet worden. Het is voor een kind namelijk belangrijk om contact met beide ouders te houden en zodoende ook zoveel mogelijk regelmaat te houden. Als de kinderen op de fiets of met de auto naar papa of mama gebracht kunnen worden, is er – als je voldoende afstand tot anderen kunt houden – eigenlijk geen belemmering om de omgangsregeling door te laten gaan.

Blijf als ouders goed met elkaar in contact en overleg ook met elkaar wat voor jullie werkt in deze bijzondere tijd. Ben daarin open en eerlijk. Belangrijk is daarbij wel dat ook bij de invulling en nakoming van de omgangsregeling de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Blijf daarom zoveel mogelijk met de kinderen binnen. Is een kind of een gezinslid ziek? Dan is het zaak dat de ouders met elkaar in overleg treden hoe de afspraken kunnen worden gewijzigd zodat de omgangsregeling wellicht tijdelijk op een andere manier vorm krijgt. Als niemand ziekteverschijnselen vertoont, kan het kind naar de andere ouder en dat is ook belangrijk.

Heeft u vragen over de invulling en nakoming van de omgangsregeling of andere familierechtelijke kwesties tijdens de corona-crisis? Neem dan contact op met de familierechtadvocaten van De Vos en Partners.

Geschreven door

Mandy Roggeveen

Advocaat

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

07-06-2021 - door

Monopoly vs. Drinkopoly

**Volgens de Oxford English and Spanish Dictionary is de def... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage