+31 (0)20 2060700info@devos.nl
EX-MANAGER VANGT BOT IN ZAAK TEGEN AFROJACK

EX-MANAGER VANGT BOT IN ZAAK TEGEN AFROJACK

Een artiestenmanager moet de belangen van zijn cliënt vooropstellen en die van zichzelf daaraan ondergeschikt maken. Aldus de uitspraak van vandaag, 30 mei 2018, van de rechtbank Amsterdam in een zaak waarin de voormalige manager van DJ Afrojack eiste dat de DJ zich zou houden aan een eerder gesloten overeenkomst. Maar omdat de ex-manager Afrojack daarbij niet goed heeft geadviseerd, hoeft die de gemaakte afspraken niet na te komen van de rechtbank.

​Samenwerkingsovereenkomst

De voormalige manager eiste in de rechtszaak van Afrojack een schadevergoeding van meer dan 7 miljoen euro en eiste daarnaast dat de DJ zich zou houden aan een samenwerkingsovereenkomst die het tweetal een aantal jaar geleden sloot. Die overeenkomst behelsde onder meer dat de toenmalige manager voor de helft aandeelhouder zou worden in een bedrijf waar de DJ al zijn niet-Afrojack gerelateerde activiteiten in onderbracht. Tegelijkertijd zou Afrojack voor 1 miljoen euro aandelen kopen in het bedrijf van de manager. Aan het eerstgenoemde werd geen uitvoering gegeven, aan de aandelentransactie wel. Afrojack betaalde de manager € 800.000 euro en kreeg daarvoor stemrechtloze aandelen in het bedrijf van de ex-manager.

Zorgplicht geschonden

Een manager heeft een zorgplicht en moet de belangen van zijn artiest behartigen. Een manager en een artiest hebben weliswaar tot op zekere hoogte altijd een tegenstrijdig belang (bijvoorbeeld als het gaat om het loon van de manager), maar de afspraken in deze samenwerkingsovereenkomst gingen veel verder. Omdat de toenmalige manager zijn cliënt daarover niet goed heeft geadviseerd – en ook nooit heeft aangeraden een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen – heeft hij zijn zorgplicht ten aanzien van zijn cliënt geschonden. De DJ hoeft de samenwerkingsovereenkomst met hem niet na te leven en de DJ mocht ook de managementovereenkomst met zijn ex-manager opzeggen. Aldus de rechtbank.

Afrojack werd in deze zaak bijgestaan door Margriet Koedooder

Geschreven door

Margriet Koedooder

Partner

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

26-02-2021 - door

Een unieke domeinnaam of een unieke handelsnaam; verwarrend? Het is inmiddels verduidelijkt

In zijn beslissing van 19 februari 2021 bespreekt de Hoge Ra... Lees meer

26-02-2021 - door

Alimentatie betalen ten tijde van de coronacrisis

Veel mensen hebben door de corona te maken met grote financi... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage