+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Faillissementsaanvraag van uw onderneming. Wat nu?

Faillissementsaanvraag van uw onderneming. Wat nu?

Een faillissementsaanvraag kan dus een nuttig incassomiddel zijn voor uw schuldeisers.

In dat geval is de kans groot dat het faillissement van uw onderneming wordt uitgesproken door de rechtbank.

Twee mogelijkheden daartoe zijn het instellen van hoger beroep of het instellen van verzet.
 
 
 
Indien u aanwezig bent geweest op de faillissementszitting waarin uw schuldeiser het faillissement heeft verzocht, dan kunt u gedurende acht dagen, na de dag van de uitspraak van de rechtbank, in hoger beroep bij het Gerechtshof.
 
 
 
  in verzet bij de rechtbank die het faillissement van uw onderneming heeft uitgesproken.
 
 
 
niet langer verkeert in de toestand dat de onderneming is opgehouden te betalen</i>”. 
 
 
 U moet op de zitting kunnen aantonen dat uw onderneming op dat moment <u>alle</u> schulden kan betalen of heeft voldaan. Hoe doet u dat?   een investeerder zoeken die uw schuldeisers voldoet of die uw schuldeisers een percentage van hun vordering aanbiedt dan wel een betalingsregeling met hen overeenkomt.  Indien u tijdens de behandeling van het hoger beroep dan wel verzet kunt aantonen dat u voor elk van uw schuldeisers iets heeft geregeld en dat het er naar uitziet dat uw onderneming in de toekomst weer zwarte cijfers zal gaan schrijven, bestaat er een goede kans dat het faillissementsvonnis wordt vernietigd en dat uw onderneming dus niet langer failliet is. 
 
 
  Immers, de curator komt over het algemeen vrij snel achter de zaken die u achterhoudt. Dit komt doordat de curator wordt geïnformeerd door o.a. de Belastingdienst en doordat er door het faillissement een postblokkade op het adres van uw onderneming zit, hierdoor komt alle post die bestemd is voor uw onderneming terecht bij de curator.
 
 
 
  
   <em><u>Wij helpen u graag!</u></em><u></u>
  
  
  
   De advocaten van de sectie insolventierecht/ ondernemingsrecht van ons kantoor treden regelmatig op voor bedrijven in nood. 
  
  
  
   Nog niet zo lang geleden is het faillissement van een cliënte vernietigd na een succesvol ingesteld verzet. De onderneming had hoge ontwikkelingskosten en zou ten tijde van de faillissementsaanvraag eindelijk ‘live’ gaan. Dit werd door het faillissement verhinderd. Na een investeerder te hebben gevonden en regelingen te hebben getroffen met de schuldeisers hebben wij de rechter ervan weten te overtuigen dat er toekomstmuziek zit in de onderneming en dat het faillissement vernietigd diende te worden.
  
  
  
   Wij treden echter niet alleen op voor bedrijven in nood. Een groot aantal van onze advocaten wordt tevens regelmatig benoemd als curator in faillissementen. Wij beschikken dan ook over alle expertise om u bij te staan! 
  
  
  
    
  
  
  
   Laurens Sjoerts</a>

Deel dit berichtLaatste nieuws

07-06-2021 - door

Monopoly vs. Drinkopoly

**Volgens de Oxford English and Spanish Dictionary is de def... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage