+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Het probleem van griffiekosten bij een procedure in een leeg" faillissement (2) – artikel "

Het probleem van griffiekosten bij een procedure in een leeg" faillissement (2) – artikel "

Op 24 oktober 2012 heeft de Commissie voor Veiligheid en Justitie van de Tweede Kamer onze vraag om de griffiekosten op nihil te stellen behandeld. In deze vergadering heeft de Commissie besloten om de minister van Veiligheid en Justitie om een reactie te vragen. Inmiddels heeft de minister gereageerd op de door ons voorgestelde regeling.

Zijn antwoord is allerminst bevredigend en overwegend theoretisch van aard. De minister verwijst naar de manieren waarop tot op heden de curatoren een vergoeding kan worden toegekend, namelijk de Garantstellingsregeling curatoren 2012 en de proceskostengarantieregeling bij de Belastingdienst. Er zijn echter te veel gevallen bij ons in de praktijk bekend waarbij de bestaande regelingen volstrekt te kort schieten en dus géén soelaas bieden. Wij hebben de Commissie daarom wederom voorzien van argumenten om de griffiekosten op nihil te stellen. Door de huidige regelingen komt het veelvuldig voor dat derden het ten onrechte nalaten om gelden of goederen, die tot de faillissementsboedel behoren, af te dragen. Deze “boeven” blijven zonder de door ons voorgestelde regeling buiten schot.

De minister moet daadwerkelijk laten zien dat het hem menens is om “boeven te pakken”.

Laurens Sjoerts</a>

Deel dit berichtLaatste nieuws

05-07-2019 - door

Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

***Voor velen nadert een fijne periode: de zomervakantie\! G... Lees meer

21-06-2019 - door

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk van ZaanLinQ

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3