+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Indexering alimentatie 2017

Indexering alimentatie 2017

Ontvangt u partner- of kinderalimentatie? Het volgende is voor u dan zeker belangrijk!

Ieder jaar wordt de indexering van de alimentatie aangepast, zo ook voor het jaar 2017. Door middel van deze jaarlijkse indexering wordt er bij de hoogte van de alimentatie rekening gehouden met de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland.

Verhoging

Voor 2017 is de indexering 2,1 %. Dit betekent dat het bedrag dat u maandelijks aan partner- dan wel kinderalimentatie ontvangt, vanaf 1 januari 2017 met 2,1 % wordt verhoogd. Deze verhoging is automatisch van toepassing maar u als alimentatiegerechtigde, dient dit wel zelf bij uw ex-partner aan te geven zodat het daadwerkelijk wordt betaald. Als u al langere tijd partner- of kinderalimentatie ontvangt en er nooit rekening is gehouden met de jaarlijkse indexering, houdt u hier dan nu wel direct rekening mee. Het indexeringspercentage voor 2015 was bijvoorbeeld 0,8 % en voor 2016 1,3 %. Voor de berekening van uw alimentatie die u bijvoorbeeld al vanaf 2015 ontvangt, zijn mede de indexeringen van de voorgaande jaren van belang.

Actiepunten

Het betalen van alimentatie verjaart na 5 jaar. Het is daarom van belang dat u zich goed bewust bent van het bovenstaande en op tijd actie onderneemt. Wij adviseren u voor de maand december de volgende actiepunten in uw agenda te noteren:

  • Bereken de alimentatie + indexering waar u met ingang van januari van het nieuwe jaar aanspraak op maakt;
  • Informeer uw voormalige partner dat de alimentatie omhoog gaat per 1 januari en meld het nieuwe bedrag; en
  • Check eind december of begin januari of het geïndexeerde alimentatiebedrag tijdig op uw bankrekening is bijgeschreven.

Uiteraard helpen wij u graag bij de berekening van uw alimentatie. Mocht uw voormalige partner onverhoopt het geïndexeerde alimentatiebedrag niet (willen) overmaken, neemt u dan contact met ons op. Wij staan u graag bij.

Frederique Mackay-Beins & Mandy Roggeveen

Geschreven door

Frederique Mackay-Beins

Partner

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

24-01-2022 - door

Man verzoekt tot vaststelling vaderschap

Eind 2021 heeft de Hoge Raad een arrest gewezen waarin de vr... Lees meer

21-01-2022 - door

Doorstart na faillissement

Als een bedrijf failliet wordt verklaard, wordt er een curat... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage