+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Margriet Koedooder in panel 'Auteurscontractenrecht' tijdens de Eurosonic Noorderslag Conference

Margriet Koedooder in panel 'Auteurscontractenrecht' tijdens de Eurosonic Noorderslag Conference

Op vrijdag 11 januari neemt Margriet Koedooder deel aan het panel ‘Auteurscontractenrecht een kans voor maker en exploitant?’ tijdens de Eurosonic Noorderslag Conference (13.30 uur, De Oosterpoort te Groningen).

Het auteurscontractenrecht komt naar verwachting in januari of februari 2013 voor afhandeling in de Tweede Kamer in aanmerking. In het ontwerp staat dat de maker die zijn rechten ter exploitatie aan een uitgever of producent beschikbaar stelt, recht heeft op een billijke vergoeding. Verenigingen van makers en verenigingen van exploitanten kunnen samen overeenkomen wat deze vergoeding zou moeten zijn. Het voorstel biedt de mogelijkheid om deze consensus collectief voor een branche van kracht te laten zijn. Grijpen de makers en exploitanten de kans om zelf hun auteursrechtelijke voorwaarden te formuleren?

Het panel bestaat verder uit moderator Hans Kosterman (Buma/Stemra en FNV Kiem), Erwin Angad Gaur (voorzitter Platform Makers) en Martijn Schok (hoofd juridische zaken NVPI).

Voor meer informatie over Eurosonic Noorderslag klik hier. Voor meer informatie over het conferentiegedeelte klik hier.

_Bron tekst en afbeelding: Eurosonic Noorderslag _

Deel dit berichtLaatste nieuws

07-06-2021 - door

Monopoly vs. Drinkopoly

**Volgens de Oxford English and Spanish Dictionary is de def... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage