+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Pas op: Laboratoires Rochelle stuurt fake-dagvaardingen. Trap er niet in!

Pas op: Laboratoires Rochelle stuurt fake-dagvaardingen. Trap er niet in!

In de uitzending van TROS Radar van 1 april 2013 heeft mr. Pim de Vos geadviseerd over de oneerlijke handelspraktijken van Laboratoires Rochelle. Dit bedrijf liet consumenten erin lopen: zij dachten een proefpakket te hebben besteld, maar werden geconfronteerd met vervolgzendingen, rekeningen, sommaties en de dreiging met een deurwaarder en een procedure.

Op de website van TROS Radar staan twee voorbeeldbrieven van ons die u kunt gebruiken als deze firma u onder druk zet als u erin getrapt bent. Lees vooral ook de toelichting in de voetnoten onder de vraagtekens waarin wij hebben uitgelegd hoe deze firma argeloze consumenten bedondert.

Nu blijkt dat deze firma het nog bonter maakt.

De afgelopen dagen hebben wij enorm veel klachten ontvangen van gedupeerden van het bedrijf Laboratoires Rochelle. Het bedrijf blijkt ondanks de uitzendingen van TROS Radar nu nog een stap verder te gaan en nepdagvaardingen te versturen. Voor een leek zien ze eruit als een dagvaarding met een oproeping om voor de rechter te verschijnen, maar onze conclusie is dat het geen officiële dagvaarding is die alleen maar door een echte deurwaarder (die zich moet legitimeren) bij u kan worden betekend. Wij adviseren alle betrokken consumenten om hier niet op in te gaan en niet te betalen. Als u wel onder druk onverschuldigd hebt betaald, kunt u dit bedrag dan wel het betaalde bedrag (laten) storneren.

De Nederlandse Orde van Advocaten heeft ons inmiddels desgevraagd bevestigd dat het kantoor Steinhardt Advocaten niet bestaat. Er is geen advocaat met de naam Steinhardt ingeschreven bij de Amsterdamse Balie en het adres Keizersgracht nummer 830 bestaat niet.

Daarbij heeft de Rechtbank Amsterdam ook vele klachten ontvangen en aan ons bevestigd dat er geen sprake is van zittingen op de in de dagvaardingen genoemde data. Overigens heeft de Rechtbank Amsterdam nooit zittingen om 11:15 uur, maar alleen op hele uren zoals 10:00 uur of 11:00 uur.

Dit alles bevestigt dat Laboratoires Rochelle erop uit is om bestellers van proefpakketten onder druk te zetten met gefingeerde dagvaardingen voor niet bestaande procedures.

De Consumentenbond heeft aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om met spoed tegen Laboratoires Rochelle op te treden. Wij sluiten ons daarbij van harte aan.

In onze tweede voorbeeldbrief hebben wij ons reeds (naar nu blijkt terecht) afgevraagd of mr. Van den Dodewaard wel een echte jurist is. Zijn taalgebruik wees niet op een afgeronde juridische opleiding, schreven wij toen al. De dagvaarding die consumenten nu hebben ontvangen blijkt wederom vol gebreken te zitten. Daaruit trekken wij de conclusie dat dit bedrijf niet alleen een namaak bedrijfsjurist met de vermoedelijk verzonnen naam Van den Dodewaard heeft, maar ook een namaak advocaat. Het bedrijf maakt zich daarmee schuldig aan misleiding en een strafbaar feit. Ook hebben wij enkele weken geleden onderzoek verricht in de KvK waaruit blijkt dat het bedrijf niet zuiver opereert. De redactie van TROS Radar heeft op het adres H.J.E. Wenckebachweg 200 te Amsterdam ook geen bedrijf en/of bedrijfsactiviteiten van dit bedrijf kunnen vaststellen. Het is een verzamelkantoorgebouw. De receptie van dit kantoorgebouw heeft de redactie van TROS Radar desgevraagd laten weten dat de huur is opgezegd aan Laboratoires Rochelle in verband met de stroom klachten en retourzendingen.

Wat moeten gedupeerde bestellers van een proefpakket van Laboratoires Rochelle doen?

niet(s) betalen dan wel het bedrag (laten) storneren;

een kopie van de dagvaarding met een begeleidende brief verzenden aan de Amsterdamse Orde van Advocaten te (1071 DA) Amsterdam aan de Paulus Potterstraat 18, en graag ook aan ons kantoor (t.a.v. mr. C.K.P. le Conge Kleyn – clecongekleyn@devos.nl) De Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten, de heer mr. G. Kemper heeft inmiddels aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en kan uw gegevens hierbij goed gebruiken. (

https://www.advocatenorde-amsterdam.nl/);

u kunt over deze gang van zaken ook zelf aangifte doen bij een politiekantoor bij u in de buurt en verwijzen naar dit bericht en onze voorbeeldbrieven en andere informatie;

desgewenst kunt u nader advies en bijstand inroepen van het Juridisch Loket of -als u verzekerd bent voor rechtsbijstand – uw rechtsbijstandsverzekeraar. U mag naar ons verwijzen. De meeste verzekeraars kennen ons kantoor goed.

Tot slot verwijzen wij u graag naar de uitzending over Laboratoires Rochelle (klik hier), ons artikel (klik hier) en de voorbeeldbrieven (met toelichting) op de website van TROS Radar (klik hier en hier).

Charlotte le Conge Kleyn & Pim de Vos

Deel dit berichtLaatste nieuws

05-07-2019 - door

Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

***Voor velen nadert een fijne periode: de zomervakantie\! G... Lees meer

21-06-2019 - door

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk van ZaanLinQ

Mandy Roggeveen heeft zich onlangs aangemeld bij het netwerk... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3