+31 (0)20 2060700info@devos.nl
#starman #rockstar #spacerocks

#starman #rockstar #spacerocks

20 januari is voortaan DAVID BOWIE DAY, aldus de burgemeester van New York. Na het overlijden van David Bowie op 10 januari 2016 staan alle media bol van de berichten over David Bowie. Zijn nieuwe album BLACKSTAR is na zijn overlijden zelfs zijn allereerste nr.1 album in de Billboard chart. David Bowie was een innovatieve artiest en auteur met vele gezichten. David Bowie was ook een held uit mijn jeugd, waardoor ik de berichtgeving na zijn overlijden een beetje heb gevolgd. En dan rol je via Google van het ene in het andere berichtje. Zo kwam het dat ik ineens op de twitteraccount terecht kwam van Tim Peake, de eerste Engelse astronaut die sinds 15 december 2015 in de ruimte verblijft voor een periode van zes maanden: @astra_timpeake. Vanuit zijn International Space Station ISS stuurt Tim heel veel mooie foto’s uit de ruimte naar ons hier beneden.

Bijvoorbeeld deze:

GOOD MORNING!

 

Of deze: CAÏRO

Of deze: Noord en Zuid Amerika

Er is ook een wedstrijd: #spacerocks. Tim Peake houdt van muziek en heeft een hele collectie mee naar boven genomen, samen met 75 van die textielpads, die je op een jas of broek kunt stikken:

Tim twittert vanuit de ruimte zo nu en dan een stukje tekst uit een liedje dat hij mee heeft genomen. De eerste persoon die de juiste artiest naar hem tweet krijgt bij terugkeer een spacepad toegestuurd via Esa: de European Space Agency (zie @esaoperations op Twitter).

Tim Peake reageerde direct na het overlijden van David Bowie met het volgende stukje uit een David Bowie song:

spacerocks.6 ?Look out your window I can see his light, if we can sparkle he may land tonight?

spacerocks.6 was for @DavidBowieReal: thank you ?Starman? ⭐

SPACE IS THE PLACE…. zong Sun Ra al in 1973. David Bowie’s Space Oddity ging daaraan voor op 15 juli 1969. Vijf dagen later zette Neil Armstrong de eerste voet op de maan. Geweldig dat we de bewegingen in de ruimte nu rechtstreeks via Twitter kunnen volgen. Doe mee met de wedstrijd en win een echte spacepad!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit berichtLaatste nieuws

07-05-2021 - door

De bekende (anonieme) zaaddonor

*De rechtbank Gelderland heeft op 24 maart 2021 een onbevred... Lees meer

30-04-2021 - door

Rechter beveelt 3x afgifte identificerende gegevens illegale aanbieders

Deze week hebben rechthebbenden wiens producten worden misbr... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage