+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Thomas Cook failliet

Thomas Cook failliet

Een laatste poging dit weekend om Thomas Cook te redden is helaas mislukt. Thomas Cook, de oudste reisorganisatie van de wereld (sinds 1841!), heeft vannacht haar faillissement aangevraagd. Het Britse moederbedrijf liet voor het weekend al weten extra financiële middelen nodig te hebben voor een eventueel reddingsplan. De gesprekken met potentiële investeerders hebben helaas niets opgeleverd.

De Nederlandse tak van Thomas Cook, Thomas Cook Nederland, heeft op dit moment nog geen faillissement aangevraagd. Wel is het nu niet meer mogelijk om een nieuwe reis te boeken via Thomas Cook Nederland en het eveneens onder Thomas Cook vallende Neckermann Reizen. In Nederland gaan jaarlijks circa 400.000 reizigers met Thomas Cook / Neckermann Reizen op reis. Thomas Cook Nederland is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Hebt u een pakketreis geboekt, dan zal de SGR bij een faillissement van Thomas Cook Nederland zorgdragen voor repatriëring en/of terugbetaling van de vooruitbetaalde reisgelden.

Hebt u te maken met het faillissement van Thomas Cook of raakt dit uw (reis)onderneming, neem dan contact met ons op. Wij zijn specialist in reisrecht en helpen u graag.

Geschreven door

Frederique Mackay-Beins

Partner

 
Maak een afspraak

Leontien Boes

Advocaat

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

01-10-2019 - door

Els Doornhein in de tv-uitzending van Kassa

Afgelopen zaterdag was Els Doornhein in de tv-uitzending van... Lees meer

01-10-2019 - door

Amsterdam Dance Event is een vaste prik voor Margriet Koedooder

Vanaf dinsdag 16 oktober 2019 staat Amsterdam weer in het te... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3