+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

Vakantie!! Heb ik toestemming nodig van mijn (ex-)partner?

Voor velen nadert een fijne periode: de zomervakantie! Genieten met het hele gezin van een welverdiende vakantie! Als het hele gezin meegaat, is er uiteraard niets aan de hand.

Dit wordt anders als bijvoorbeeld moeder alleen met haar dochter reist omdat vader niet mee kan of als de ouders gescheiden zijn.

Als de ouders gezamenlijk het gezag hebben, moet je toestemming hebben van de andere ouder om met jullie minderjarige kind naar het buitenland te kunnen reizen. Deze toestemming is ook nodig als jullie als ouders nog bij elkaar zijn. Het is dan in beginsel gelukkig zo geregeld! Het downloaden van het toestemmingsformulier is heel eenvoudig via de website van de Rijksoverheid.

Ben je uit elkaar, maar heb je wel samen het gezag? Het krijgen van toestemming kan dan wat ingewikkelder zijn. In het ouderschapsplan hebben de ouders afspraken gemaakt over de verdeling van de vakanties met hun minderjarige kinderen. Zij tekenen dan niet gelijk een toestemmingsformulier en dit is wel van belang als je gezamenlijk het gezag hebt.

Als je gezamenlijk gezag hebt, moeten beide ouders akkoord zijn als het kind met één ouder naar het buitenland reist. De ouder die met de minderjarige reist, dient een toestemmingsformulier te kunnen laten zien met een handtekening van de andere ouder. Als de ouder dat niet kan, komt de vakantie snel tot een einde want dan kan de reis niet vervolgd worden. Dit in verband met een gevaar voor kinderontvoering. Wat ontzettend sneu is voor de ouder maar vooral ook voor de minderjarige.

Ga daarom goed voorbereid met vakantie! Heb je gezamenlijk met je (ex-)partner het gezag over jullie minderjarige kind(eren)? Zorg dat je een ondertekend toestemmingsformulier hebt van je (ex-)partner en ga onbezorgd met vakantie!

Ga je binnenkort met vakantie en heb je nog geen toestemming van jouw (ex-)partner? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een van de familierechtadvocaten van de Vos & Partners Advocaten zodat we de mogelijkheden voor je kunnen onderzoeken. De rechter kan namelijk in het uiterste geval een snelle oplossing bieden!

Geschreven door

Frederique Mackay-Beins

Partner

 
Maak een afspraak

Mandy Roggeveen

Advocaat

 
Maak een afspraak

Deel dit berichtLaatste nieuws

17-09-2020 - door

Mr Probz heeft zijn rechten terug en Sony moet hem wereldwijde informatie verstrekken

**Mr Probz heeft zijn rechten terug en Sony moet hem wereldw... Lees meer

16-09-2020 - door

Welkom Wieke Verberne!

Van harte welkom bij ons kantoor [**Wieke Verberne**](h... Lees meer

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3