+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Bent u verdwaald in het arbeidsrecht of het medezeggenschapsrecht? Bel of mail ons, dan lossen wij dat snel voor u op.

ARBEIDSRECHT

‘Ik wens je veel personeel toe’ is een bekend gezegde dat aangeeft dat het hebben van werknemers een last is. Onze cliënten in het arbeidsrecht zijn of werkgevers die dit wel eens verzuchten, of werknemers die hun baas wel achter het behang willen plakken. Als alles goed gaat, bellen ze ons niet zo vaak. In de relatie tussen werkgever en werknemer kan veel misgaan, maar ook veel wordt voorkomen door het goed te regelen. Onder meer daarom is het arbeidsrecht voor ons zo’n boeiend rechtsgebied om in te werken.

Ook adviseren wij directies van onze cliënten en Ondernemingsraden met betrekking tot  vraagstukken vanuit het medezeggenschapsrecht. Daarbij gaat het vaak om advies- en instemmingstrajecten, maar ook om minder vaak voorkomende onderwerpen zoals geschillen over budgetten en tijdsbesteding.

Tenslotte, hetgeen absoluut niet binnen ieder advocatenkantoor plaatsvindt, worden door onze arbeidsrechtadvocaten werknemersverenigingen geadviseerd met betrekking tot de meest uiteenlopende CAO-vraagstukken. Ook wordt bijstand verleend met betrekking tot de totstandkoming van CAO’s. Uiteraard zijn de belangen van de leden van die werknemersverenigingen in vaak specifieke branches ook bij ons in goede handen.  

VEEL ERVARING IN INDIVIDUEEL EN COLLECTIEF ONTSLAGRECHT

Onze arbeidsrechtadvocaten hebben veel ervaring in het individueel en collectief ontslagrecht. Of het nu om het ontslag van een statutair directeur gaat of het begeleiden van een reorganisatie. Bedreven zijn onze advocaten eveneens in het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten en alles wat daarbij speelt. Ook met vragen over flexibele arbeidsrelaties (uitzend- en oproepkrachten), managementovereenkomsten, en concurrentie- en relatiebedingen kunnen cliënten zeer goed bij ons terecht.

LIEVER ONDERHANDELEN DAN PROCEDEREN

Tactisch onderhandelen zit ons in het bloed. Wij onderhandelen eerlijk gezegd liever dan dat wij procederen. Dat gaat sneller, is goedkoper voor onze cliënten en leidt vaak tot een betere oplossing. Zeker in het arbeidsrecht is dat onze ervaring. Maar je kunt niet tegen iedere prijs een procedure voorkomen, dus procederen wij onder andere in individuele ontslagprocedures, geschillen over concurrentie- en relatiebedingen, ontslagen op staande voet en medezeggenschapskwesties. Onze advocaten arbeidsrecht werken in teamverband en overleggen wekelijks over de ontwikkelingen in ieders praktijk, het vak en de jurisprudentie. Onder andere de ontwikkelingen als gevolg van de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) staan wekelijks op de agenda, omdat daar nog steeds het nodige  in gebeurt.

WAT IS UW ARBEIDSRECHTELIJK PROBLEEM? WIJ HEBBEN VEEL ERVARING MET DEZE ONDERWERPEN:

 • Individuele arbeidsovereenkomsten
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Algemene arbeidsconflicten
 • Individuele en collectieve ontslagen, en herstructurering
 • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
 • Individuele uittredingsregelingen en sociale plannen bij collectief ontslag
 • Positie en/of ontslag van (statutair) directeuren
 • Concurrentie-, relatie-, en overige beperkende bedingen
 • Freelanceovereenkomsten
 • Managementovereenkomsten
 • Flexibele arbeidsrelaties, zoals oproep- en uitzendkrachten en detachering
 • Ondernemingsraad- en medezeggenschapskwesties
 • Collectieve Arbeidsovereenkomsten (cao’s)
 • Advies – en instemmingstrajecten (medezeggenschapsrecht)
 • Rechtspositie werknemers bij overgang van ondernemingen, in- en outsourcing
 • Rechtspositie werknemers bij faillissement / doorstart
 • Rechtspositie naar en vanuit Nederland uitgezonden werknemers
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Pensioenregelingen, individueel en collectief

ONZE CLIËNTEN IN HET ARBEIDSRECHT

Onze cliënten zijn divers. Onder onze cliënten rekenen wij multinationals, ondernemers in het MKB, media- en IT-bedrijven, ondernemingen in de levensmiddelenindustrie en automotive, werknemersverenigingen, luchtvaartmaatschappijen, uitzendorganisaties, reisorganisaties, rechtsbijstandverzekeraars en vanzelfsprekend ook particulieren.

VRAGEN OVER ARBEIDSRECHT? DIT KUNT U DOEN.

Check online of u al een antwoord vindt op uw vraag.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan schatten wij samen in wat uw eerste stap kan worden.

Houd een goed dossier bij met alles wat er in de zaak gebeurt, maak ook gespreksnotities.

ONZE WERKWIJZE BIJ VRAGEN OVER ARBEIDSRECHT

Als u een van onze advocaten inschakelt, dan gaan wij direct aan de slag. Wij kijken welke actie als eerste moet worden ondernomen en overleggen wat u zelf wilt en kunt doen aan het probleem. Aan de hand daarvan wordt in onderling overleg een strategie vastgesteld.Recente blog berichten • Arbeidsrecht

26-03-2021 - door José Geerdes

Twee jaar arbeidsongeschikt maar nog geen slapend dienstverband

In november 2019 oordeelde de Hoge Raad in de Xella beschikk... Lees meer

26-03-2021 - door Carel Abeln

Klokkenluiders: het is nog steeds dramatisch met de bescherming gesteld

Ad Bos, Frits Veerman, Edward Snowden en onlangs Hetty van d... Lees meerWerkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage