+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Echtscheiding

Echtscheiding

Wat begint als een sprookje kan eindigen als een ware nachtmerrie.

Diverse onderzoeken wijzen uit dat een scheiding, voor partners en kinderen, een van de meest ingrijpende ervaringen in een mensenleven vormt. Een scheiding betekent het einde van een bepaalde levensfase, maar brengt ook het begin van een nieuw leven mee.

Belangrijke onderwerpen die in een echtscheiding aan de orde kunnen komen zijn de volgende:

  • Er moeten afspraken worden gemaakt ten aanzien van de kinderen. Waar gaan de kinderen wonen, hoe wordt er invulling gegeven aan de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken en hoe wordt invulling gegeven aan het gezag?
  • Zijn er alimentatieverplichtingen ten aanzien van de kinderen en/of de voormalige partner? Zodra er een alimentatieverplichting bestaat, resteert de vraag hoeveel de alimentatie bedraagt.
  • Is er sprake van een gemeenschap van goederen of bent u gehuwd onder huwelijkse voorwaarden die moeten worden afgewikkeld? Vervolgens zal er gekeken worden hoe het vermogen verdeeld en/of verrekend wordt.
  • Wat gebeurt er bij een scheiding met uw B.V. of eenmanszaak?
  • Er moeten afspraken worden gemaakt over het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen. In de meeste gevallen is de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding van toepassing.

Bij ons houden de meest ervaren advocaten zich met deze onderwerpen bezig. Zij behandelen regelmatig zware zaken op het gebied van het familierecht. De samenwerking met andere rechtsgebieden binnen ons kantoor, zoals bijvoorbeeld het ondernemingsrecht, zorgt voor een optimale kwaliteit van de afwikkeling van de echtscheiding.

Meer weten? Lees dan onze blogs over dit onderwerp:

 Recente blog berichten • Echtscheiding

17-11-2021 - door Frederique Mackay Beins

Wettelijk indexeringspercentage alimentatie voor 2022 bekend

Ontvangt u partner- of kinderalimentatie? Het volgende is vo... Lees meer

22-06-2021 - door danielle den hartog

Omgang tussen grootouders en kleinkinderen

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor de band t... Lees meerHoofdcategorie

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage