+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation

Een mediator gaat in gesprek met u en uw partner. Het doel is om samen tot afspraken te komen zodat een echtscheiding niet uitmondt in een gevecht.

Frederique Mackay-Beins treedt op als advocaat-mediator en is aangesloten bij de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Op de website van de vFAS wordt onder meer ingegaan op de werkwijze van een advocaat-scheidingsmediator.

Het grote voordeel van mediation is dat de mediator de betrokken partijen helpt om samen een regeling te treffen over onder meer het vermogen, alimentatie, pensioen, en indien er kinderen zijn, hun belangen centraal staan in aangelegenheden die hen betreffen.

Het bespreken van de beslissing om te gaan scheiden is een belangrijk onderdeel bij de afwikkeling van de scheiding. Degene die net heeft gehoord dat zijn partner de relatie wil beëindigen, is er emotioneel gezien heel anders aan toe dan degene die zelf de beslissing heeft genomen en daar wellicht al maanden over heeft nagedacht. Om tot goede afspraken te kunnen komen, is het noodzakelijk om stil te staan bij de emoties van beide partijen.

De mediator houdt, als neutrale derde, de belangen van beide partijen in het oog. Als partijen overeenstemming hebben bereikt, worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als er kinderen zijn, wordt er een ouderschapsplan opgesteld. Ook hierbij helpt de mediator indien dat nodig is. Er zijn talloze situaties waarbij de ouders wel gezamenlijk tot een ouderschapsplan kunnen komen en waarbij de mediation puur is gericht op financiële aspecten van een echtscheiding.

De scheidingsprocedure wordt vervolgens door de advocaat-mediator afgewikkeld. Partijen hoeven niet bij de rechtbank te verschijnen. Hierdoor kan een op maat gesneden en toekomstgerichte oplossing worden bereikt zonder dat die door de rechter wordt opgelegd.

Het credo van Frederique is: ‘Trouwen doe je samen, scheiden dus ook’. Zelf regelen betekent dat een rechter geen beslissing hoeft te nemen en er dus geen verliezer(s) zijn.Recente blog berichten • Echtscheidingsmediation

17-11-2021 - door Frederique Mackay Beins

Wettelijk indexeringspercentage alimentatie voor 2022 bekend

Ontvangt u partner- of kinderalimentatie? Het volgende is vo... Lees meer

12-05-2020 - door Rick de Boer

De echtelijke woning na de echtscheidingsprocedure

In onze blog “De echtelijke koop- of huurwoning tijdens de e... Lees meerHoofdcategorie

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage