+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Faillissementsrecht en Herstructurering

Faillissementsrecht en Herstructurering

Faillissementsrecht

De advocaten van de sectie insolventierecht van ons kantoor treden regelmatig op voor bedrijven in nood. Financiële nood is van alle tijden en trof zelfs de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602 en Rembrandt van Rijn, de schilder van de Nachtwacht, in 1656. Maar ook recent zijn er tal van voorbeelden te noemen van bedrijven in nood in bijvoorbeeld de (traditionele) industrie en de detailhandel door onder meer de verschillende economische crisissen en de moderniseren van productieprocessen.

Herstructurering

Wanneer uw onderneming in zwaar weer terechtkomt, heeft u tijdig goede adviseurs nodig die u door de crisis loodsen. De schade moet worden beperkt en er moet snel gehandeld worden. Met onze ervaring en kennis in het vennootschaps- en faillissementsrecht creëren wij met u de beste oplossing voor een succesvolle herstructurering.

Ondernemers en bestuurders

Faillissement onafwendbaar

Soms bestaat er voor bedrijven geen oplossing meer om hun onderneming te continueren en is een faillissement onafwendbaar. In zo’n geval adviseren wij bestuurders van bedrijven over de consequenties van een faillissement, de ‘do’s and don’ts’  voorafgaand aan dat faillissement en staan wij bestuurders bij in eventuele geschillen met curatoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat u als bestuurder een deugdelijke administratie voert (klik hier voor meer / A).

Doorstart

Ook staan wij partijen bij om een onderneming uit een faillissementssituatie door te starten en/of de activa over te nemen. Of dat nu voormalig bestuurders, voormalig aandeelhouders of andere geïnteresseerden zijn.

Voorkomen faillissement

Wanneer u in verzet/hoger beroep wil tegen een faillissementsvonnis (klik hier voor meer / B) of wanneer wél de mogelijkheid bestaat om een faillissement af te wenden en continuering van het bedrijf nog mogelijk is, door middel van bijvoorbeeld het aantrekken van extra financiering of door afspraken te maken met (belangrijke) schuldeisers, staan wij ook klaar voor het MKB.

Schuldeisers

Op een debiteur in financiële problemen zit niemand te wachten. Soms kan een faillissementsaanvraag een debiteur bewegen om alsnog tot betaling over te gaan of om een betalingsregeling te treffen. Ook wanneer uw debiteur al failliet is of wordt verklaard heeft u wellicht nog mogelijkheden. Denk daarbij aan eigendomsvoorbehoud of een recht van reclame op geleverde goederen (klik hier voor meer / C) of andere (zekerheids-)rechten zoals bijvoorbeeld een pandrecht.

Curatoren

Aangezien een groot aantal van onze advocaten regelmatig wordt benoemd als curator in faillissementen, beschikken wij over alle expertise om u bij te staan. (klik hier voor de faillissementsverslagen/ D)Recente blog berichten • Faillissementsrecht en Herstructurering

17-08-2021 - door Marthe Wiebe

De NOW-regeling en faillissement

De ‘NOW-regeling’ is sinds de coronacrisis geen onbekende te... Lees meer

27-07-2021 - door Victor den Hollander

Vacature: Student-stagiaires

De Vos & Partners Advocaten is vanaf oktober weer  op zo... Lees meerWerkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage