+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Kinderontvoering

Kinderontvoering

Eén van de ergste dingen die u als ouder kan overkomen…

Uw ex-partner neemt uw kind mee naar het buitenland en komt nooit meer terug. Wat kunnen wij in dat geval voor u betekenen? Wij kunnen voor u contact opnemen met de Centrale Autoriteit en een zogenoemd teruggeleidingsverzoek indienen. Omdat het een zeer heftige situatie is kunnen wij het contact met de Centrale Autoriteit voor u overnemen.

Centrale Autoriteit

De Centrale Autoriteit zal nagaan of het kind is ontvoerd naar een land dat is aangesloten bij het Haags Kinderontvoeringsverdrag.

Nederland heeft met 90 landen het Haags Kinderontvoeringsverdrag gesloten (zie hier de lijst met landen. Als het land is aangesloten bij het Haags Kinderontvoeringsverdrag dan neemt het land alle passende maatregelen om de terugkeer van het kind te verwezenlijken.

De Centrale Autoriteit kan helpen bij het lokaliseren van uw kind, indien de verblijfplaats onbekend is. Ook kan deze instantie contact onderhouden met de instanties in het buitenland.

Toestemmingsformulier

Onder de noemer: “voorkomen is beter dan genezen”, is het tegenwoordig verplicht om toestemming van uw ex-partner te hebben om alleen met uw minderjarige kind naar het buitenland te reizen. Uiteraard geldt dit wel alleen indien er sprake is van gezamenlijk gezag. Heeft u eenhoofdig gezag of is de andere ouder overleden dan heeft u geen toestemmingsformulier nodig. U kunt het formulier hier downloaden.

Het is ook mogelijk om op een andere manier toestemming te verkrijgen, bijvoorbeeld door middel van een handgeschreven briefje. Belangrijk is dan wel dat op die verklaring een datum staat, een handtekening, de duur van de vakantie en de bestemming.

Weigert uw ex-partner toestemming te geven? Dan is een procedure om vervangende toestemming bij de rechtbank mogelijk.

Lees ook onze recente blogs:Recente blog berichten • Kinderontvoering

19-03-2020 - door Els Doornhein

Informatie De Vos en Partners over het Corona-virus

Beste cliënten, Het Corona-virus houdt de hele wereld in zi... Lees meerHoofdcategorie

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage