+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Muziekrecht

Muziekrecht

Inmiddels weten wij dat wij door onze kennis, creativiteit en jarenlange ervaring van meerwaarde zijn voor de muziekindustrie. Wij brengen ingewikkelde zaken en complexe deals namelijk terug naar iets tastbaars en begrijpelijks, door helder taalgebruik, duidelijke contracten en praktisch advies.

Wilt u de controle over uw contracten terug, weten wat uw rechten zijn of advies over een deal? De Vos & Partners weet hoe de hazen lopen en maakt als juridisch partner graag deel uit van uw team. Het liefst helpen wij u buiten de rechtszaal, maar als wij de ring in moeten, dan doen wij dat met minstens evenveel plezier: zacht als het kan, hard als het moet.

Muziekrecht zien wij als de combinatie van de rechten die ontstaan door en samenhangen met het bedenken, maken, spelen en opnemen van muziek (het intellectueel eigendom) en de overeenkomsten die die de afspraken daarover vastleggen.

INTELLECTUEEL EIGENDOM

Intellectueel eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals muziek, vormgeving, teksten en foto’s. Wij hebben veel ervaring met adviseren over de manier waarop je intellectueel eigendom kunt beschermen en inbreukprocedures op het moment dat uw rechten geschonden worden. Denk hierbij aan (inbreuk)procedures over auteurs- en naburig recht, portretrecht, plagiaat, collectief rechtenbeheer bij Buma/Stemra en Sena, het vastleggen en beschermen van merken en optreden tegen de inbreuk op handelsnamen.

OVEREENKOMSTEN

Overeenkomsten zijn onlosmakelijk verbonden met intellectueel eigendom, omdat de Nederlandse wet bepaalt dat de overdracht en het verlenen van toestemming voor het gebruik van dat eigendom schriftelijk moet gebeuren.

Wij procederen graag en wij zijn daar goed in, maar eerlijk gezegd procederen wij liever alleen als het moet en adviseren en onderhandelen als het kan. Om buiten de rechtszaal te kunnen blijven, zijn wij er graag vanaf het begin bij, om samen te bouwen aan een tactische structuur voor uw muziekrechten en het goed vastleggen van de afspraken daarover. Wij adviseren veelvuldig over het aangaan of verbreken van allerlei overeenkomsten die verbandhouden met de muziekindustrie, zoals management-, boekings- en agentuurovereenkomsten, samenwerkingsverbanden, publishing- en platendeals.

De gouden tip? Zet nooit ergens uw handtekening onder, zonder dat u exact weet wat u tekent!Recente blog berichten • Muziekrecht

10-04-2020 - door Margriet Koedooder

Aprilnummer Entertainment Business, met een bijdrage van Margriet Koedooder' gratis online beschikbaar

Margriet Koedooder heeft een bijdrage geleverd aan het april... Lees meer

09-04-2020 - door Victor den Hollander

Oproep om Nederlandse muziek te draaien ongenuanceerd?

Crisis Sinds eind maart is er in verband met de Corona-cris... Lees meerHoofdcategorie

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Created by Supreme being 21.3