+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Sportrecht

Sportrecht

Sporters lopen regelmatig tegen juridische problemen aan die echt anders zijn dan die van niet-sporters. Ook al geldt voor hen geen ander rechtssysteem, toch hebben ze andere vragen en belangen. Sportrecht is een verzamelnaam voor een aantal rechtsgebieden dat een belangrijke rol speelt in de sportwereld. De belangrijkste daarvan zijn: arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht (sponsorcontracten, portretrecht), verenigingsrecht en ondernemingsrecht. Maar ook contractrecht en internationaal privaatrecht spelen vaak een grote rol.

Wij kennen de regels van de sportbonden

De Vos & Partners is een van de weinige kantoren in Nederland die is gespecialiseerd in het sportrecht. Sporters weten ons dan ook feilloos te vinden. Specialist zijn in het sportrecht betekent meer dan het kennen van de wetgeving. Kennis van de branche en de regels van de desbetreffende sportbonden, zoals de Hockeybond, de KNVB, maar ook van de internationale organisaties zoals de UEFA en de FIFA, is van groot belang.

Spelerscontracten en onderhandelingen over een transfer

Wij hebben aantoonbare ervaring in de sport, meer in het bijzonder in de voetbalwereld. Onze specialisten werken voor zowel spelers, verenigingen, makelaars, adviseurs en andere sportorganisaties. Zo adviseren wij onder meer op het gebied van spelers-, image- en sponsorcontracten. Maar wij doen meer. Zo staan wij spelers en verenigingen bij in arbitrage- en tuchtzaken. Ook tijdens de onderhandelingen voor de totstandkoming van een transfer kan een van onze sportrechtadvocaten u op juiste wijze bijstaan.

Advies aan spelers, clubs en makelaars

In een wereld waarin de KNVB- en FIFA-reglementen steeds belangrijker worden, kunnen wij ook hier spelers, clubs en makelaars adviseren. Wij adviseren u uitvoerig over onder meer de ‘FIFA Player’s Agents Regulations en de Regulations for the Status and Transfer of Player’s’ bij (internationale) transfers. De praktijk leert dat er doorgaans behoefte bestaat aan advies over opleidingsvergoedingen en solidariteitsbijdragen.

De Vos & Partners helpt de internationale vakbond van profvoetballers, FIFPro, bij het sluiten van contracten over het collectief gebruik van imagerechten van voetbalspelers. Hierdoor zijn alle bekende voetbalnamen wereldwijd terug te vinden in de populaire videogames.

Amateurvoetbal

Ook in het amateurvoetbal beschikt De Vos & Partners over veel ervaring. Vooral als het gaat om adviezen en over arbeidsgeschillen, zoals sponsor-, huur- en spelerscontracten. Overigens houdt ons kantoor zich niet alleen bezig met de voetbalsport. Ook op het gebied van andere sporten heeft De Vos & Partners ruimschoots ervaring, zowel vanuit de positie van de spelers, als van de clubs en sportorganisaties.

WAT IS UW VRAAG OVER SPORTRECHT? ONZE ADVOCATEN SPORTRECHT HEBBEN VEEL ERVARING MET:

  • Individuele spelers- en trainerscontracten
  • Sponsoring en merchandising (portret- en merkenrechten)
  • Arbeidscontracten in de sport
  • Arbitrage en tuchtrecht
  • Sport en aansprakelijkheid (van het bestuur, verenigingen en individuele sporters)
  • Transfers, opleidingsvergoeding en solidariteitsbijdragen

VOOR WIE WERKEN ONZE ADVOCATEN SPORTRECHT?

Wij staan individuele sporters en verenigingen bij, zowel op professioneel niveau als in de amateursport. Daarnaast treedt De Vos & Partners ook regelmatig op voor (sport)vakbonden, zoals de VVCS, maar ook de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV).Recente blog berichten • Sportrecht

23-12-2020 - door Laurens Jolink

Levenslange uitsluiting van schaatsers; een sanctie die in strijd is met het Europese mededingingsrecht.

“The General Court of the European Union confirms that the r... Lees meer

09-04-2020 - door laurens jolink

Vervolg: Het effect van corona in de sector betaald voetbal

In vervolg op de vorige blog wordt in deze blog de mogelijkh... Lees meerWerkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage