+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Verbreking samenwoning

Verbreking samenwoning

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet te trouwen, maar wel te gaan samenwonen en samen een gezin te stichten. Als u besluit om uit elkaar te gaan na een periode van samenwonen dan zullen er tal van vragen door uw hoofd spelen. Wat moet er geregeld worden? Wie blijft er in de woning? Hoe moet de inboedel worden verdeeld? Wat gebeurt er als er kinderen in het spel zijn? Waar gaan zij wonen en moet er kinderalimentatie worden betaald?

De familierechtadvocaten van De Vos en Partners kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vragen. Er zal eerst worden gekeken of er een samenlevingsovereenkomst is opgesteld. In dat geval zullen de vastgelegde afspraken in beginsel moeten worden nageleefd. Als er geen samenlevingsovereenkomst is dan zullen er alsnog onderlinge afspraken moeten worden gemaakt. Als u daar zelf niet uitkomt of u wilt graag dat het juridisch goed wordt geregeld, kunt u er voor kiezen dat ieder een eigen advocaat inschakelt. In een dergelijke situatie is het ook zinvol om over de mogelijkheid na te denken een mediator in te schakelen. Wilt u meer informatie over mediation? Lees dan hier verder.

Als er tijdens de relatie kinderen zijn geboren, moeten er afspraken worden gemaakt over de zorgverdeling en kinderalimentatie. Deze afspraken legt u vast in het ouderschapsplan, voor meer informatie klikt u hier.

In tegenstelling tot ex-gehuwden hebben ex-samenlevers geen verplichting om partneralimentatie te betalen en zij bouwen ook niet automatisch ouderdoms- en nabestaandenpensioen voor elkaar op.Recente blog berichten • Verbreking samenwoning

07-05-2020 - door Rick de Boer

De echtelijke koop- of huurwoning tijdens de echtscheidingsprocedure

Als ex-partners een gezamenlijke koop- of huurwoning hebben,... Lees meer

19-03-2020 - door Els Doornhein

Informatie De Vos en Partners over het Corona-virus

Beste cliënten, Het Corona-virus houdt de hele wereld in zi... Lees meerHoofdcategorie

Werkwijze en Tarieven

Snel, efficiënt en to the point, zo werken we het liefst.

BEKIJK HIER AL ONZE TARIEVEN EN WERKWIJZE

Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage