+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Duco van Dongen

Duco van Dongen

Advocaat

Duco is advocaat sinds 2014 en houdt zich bezig met het insolventierecht in brede zin. Hij wordt door de rechtbank Amsterdam regelmatig aangesteld als curator en heeft door de jaren heen gewerkt in faillissementen van kleine (startende) ondernemers, tot aan toonaangevende internationale retailbedrijven zoals Mexx, MS Mode en Intertoys.

Als advocaat heeft Duco zich gespecialiseerd in de begeleiding van ondernemingen in zwaar weer, bijvoorbeeld door het herstructureren van schulden of het oplossen van een dispuut met de bank. Daarbij komt zijn ervaring als curator goed van pas, omdat het als advocaat belangrijk is om je in een ondernemer te kunnen verplaatsen. Een advocaat moet zich namelijk niet blind staren op de juridische uitgangspunten; commerciële afwegingen maken vaak ook (een belangrijk) deel uit van de strategie in een dossier. Daarin fungeert Duco graag als sparringpartner, om samen met u te zoeken naar een oplossing die recht doet aan de juridische uitgangspunten, maar ook rekening houdt met uw commerciële belangen.

Duco heeft zijn opleiding rechtsgeleerdheid afgerond in Amsterdam, waar hij woont met zijn vrouw en dochtertje. In 2019 heeft hij ook de specialisatieopleiding Insolventierecht van de Grotius Academie afgerond, waarna hij lid is geworden van de vereniging voor insolventiespecialisten (INSOLAD).
Recente blog berichten • Duco van Dongen

29-01-2021 - door Duco van Dongen

Een WHOA-akkoord alleen voor grote ondernemingen? Voorlopig niet!

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is sinds 1 janu... Lees meer

25-08-2020 - door Duco van Dongen

Tips voor ondernemers Deel 2: Onvoorziene omstandigheden

Sinds het begin van de corona-crisis zullen veel ondernemers... Lees meer

Oudere berichtenWerkt voor

Grote en middelgrote (internationaal opererende) bedrijven.

Opleiding

Universiteit van Tilburg (2011) - Universiteit van Amsterdam (2014) - Beroepsopleiding Advocaten (NOvA, 2017) - Grotius postacademische specialisatieopleiding Insolventierecht (2019)

Rechtsgebieden

Ondernemingsrecht, Faillissementsrecht en Herstructurering

Expertises

Insolventie, Handel, Industrie & MKB

Contact

t: 020-2060753
m: dvandongen@devos.nl

   

Secretaresse

Esther Hemelaar-Tuilan

Secretariaat

t: 020-2060728

 


Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage