+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Het huwelijk blijft de belangrijkste ontdekkingstocht die de mens kan ondernemen

Kierkegaard
Frederique Mackay-Beins

Frederique Mackay-Beins

Partner

Frederique heeft een zelfstandige praktijk waarin zij met name zaken behandelt op het gebied van het Personen- en Familierecht en optreedt voor partijen in de reisbranche. Verder houdt zij zich onder andere ook bezig met het opstellen van Algemene Voorwaarden. Haar cliënten komen uit binnen- en buitenland. Frederique staat onder andere ondernemers/DGA’s, vrije beroepsbeoefenaars, particulieren en expats bij.

Personen- en Familierecht

Frederique heeft de verschillende specialisatieopleidingen voor familierecht en mediation met veel plezier en succes afgerond. Frederique is lid en geregistreerd scheidingsmediator van de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediatiors (vFAS).

Frederique is een betrokken advocaat en heeft oog voor de, vaak grote financiële en emotionele belangen. Haar doel is om voor u de beste juridische en financiële resultaten te bereiken. Door het geven van adviezen, door te procederen of via mediation.

Frederique zal er alles aan doen om geschillen in goed overleg op te lossen. Alleen als dat echt nodig is, gaat zij procederen. Als moeder van drie kinderen begrijpt Frederique als geen ander het belang van het voorkomen van bijvoorbeeld een vechtscheiding.

Frederique heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Echtscheidingen;
 • Alimentatiezaken;
 • Omgangsregelingen;
 • Internationaal Privaatrecht;
 • Jeugdbeschermingsrecht;
 • Mediation;
 • Ouderschap en Erkenning.

De registratie verplicht Frederique elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Specialist reisrecht

Frederique’s liefde voor reizen komt terug in haar praktijk. Frederique treedt regelmatig op voor partijen en organisaties in de reisbranche. Zo behandelt zij zaken voor middelgrote en grote reisondernemingen, reisbureaus en touroperators, airlines, buitenlandse verkeerbureaus, vervoerders en verschillende hotelketens. Ook voor het Garantiefonds Reisgelden.

Frederique is afgestudeerd op de Wet op de Reisovereenkomst en binnen ons kantoor gespecialiseerd in het Reisrecht (‘Travel Law’).

Zij behandelt onder meer claims van reizigers en staat al jaren veel reisondernemingen bij. Onder meer door het opstellen van Algemene Voorwaarden en (inkoop)contracten.

Een kleine greep uit recente zaken die door Frederique zijn/worden behandeld:

 • Opstellen van Algemene Voorwaarden en (inkoop)contracten voor reisorganisaties;
 • Aanpassen van reeds bestaande Algemene Voorwaarden aan de nieuwe richtlijn Pakketreizen (Package Travel Directive);
 • Adviseren inzake compensatie bij vliegtuigvertraging conform de Verordening 261/2004;
 • Opzegging van een reisovereenkomst door de reisorganisator in verband met overmacht, bijvoorbeeld door terrorisme;
 • Juridische check van website’s van reisagenten en touroperators;
 • Het begeleiden van hotels bij fusies en overnames;
 • Het bijstaan van airlines, ook op arbeidsrechtelijk gebied;
 • Adviseren van touroperators inzake voorgenomen reclamecampagnes;
 • Juridisch Advies met betrekking tot Airbnb en de daarvoor geldende regels.Recente blog berichten • Frederique Mackay-Beins

21-01-2021 - door Frederique Mackay-Beins

Publicatie in de Telegraaf met Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein

Frederique Mackay-Beins en Els Doornhein hebben meegewerkt aan een publicatie in de Telegraaf van 17 december 2020 op het gebied van reisrecht. Lees hier het artikel! Het ging om de vraag of Schiphol, of de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen, de mogelijkheid hebben om reizigers te vragen naar, en te toetsen op “de noodzakelijkheid” van de door hen op dat moment te maken reis. Dit vanwege het advies van het Nederlandse kabinet “enkel nog noodzakelijke reizen” te maken, vanwege de Corona pandemie. Zonder deugdelijke grondslag hiervoor, zoals een opdracht vanuit de overheid, bijvoorbeeld op grond van de volksgezondheid, is dat nu juridisch niet mogelijk. Alleen al vanuit privacy overwegingen zijn hier veel bezwaren tegen. Denk alleen maar aan de registratie van al die informatie, die bijzonder privacy gevoelig is, maar ook aan het traject dat gevolgd zou moeten worden bij discussie over dit criterium. Om luchtvaartmaatschappijen een dergelijke “taak van algemeen belang” te laten uitvoeren is een wettelijke grondslag nodig, en daarin is nu nog niet voorzien. Bij de uitwerking hiervan door de Minister zal met de AVG en de belangen van de betrokkenen, bijvoorbeeld dat eventueel verzamelde gegevens heel snel weer vernietigd moeten worden, rekening moeten worden gehouden. # corona # reisrecht # reizigersverklaring #avgreisrecht #consumentenrecht

Lees meer

12-11-2020 - door Frederique Mackay-Beins

Rick de Boer beëdigd!

Op 11 november 2020 is onze collega Rick de Boer beëdigd. Frederique Mackay-Beins is zijn patroon. De Vos & Partners wenst hem heel veel succes!

Lees meer

Oudere berichtenWerkt voor

particulieren, ondernemingen/DGA's en organisaties in de reisbranche.

Opleiding

Universiteit van Amsterdam (2008), master Privaatrecht, specialisatie opleiding Familierecht vFAS, Bedrijfskunde voor Juristen (Nyenrode Business Universiteit).

Rechtsgebieden

Consumentenrecht, Erfrecht, Familierecht, Procesrecht, Reisrecht, Corona (COVID19)

Expertises

Familierecht, Handel, Industrie & MKB, Reizen

Contact

t: +31 (0)20 2060722
m: fmackay-beins@devos.nl

   

Sla op met Vcard

Secretaresse

Laura Overwater

Secretariaat

t: 020-2060733

 


Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage