+31 (0)20 2060700info@devos.nl
Waar mogelijk en zinvol wil ik in gesprek blijven, de mogelijkheid openhouden om te overleggen met de andere partij

Leontien Boes
Leontien Boes

Leontien Boes

Advocaat

Leontien is advocaat sinds 1999 en houdt zich allereerst bezig met vastgoed in brede zin. Zij adviseert en procedeert over huur van onder andere horecabedrijfsruimte, kantoorruimte en woonruimte, zowel voor huurders als verhuurders. Ook helpt zij cliënten bij problemen met koop en verkoop van onroerend goed, appartementsrecht, bouwrecht en burenrecht. Denk aan discussies tussen huurder en verhuurder over opzegging, de huurprijs of onderhoud c.q. renovatie, twee ondernemers die het niet eens zijn over de verkoop van een kantoorpand, een mislukte verbouwing, onenigheid binnen de VvE, recht van overpad of verjaring van grond: Leontien heeft er ervaring mee. Ze schrijft graag een stevige brief, een goed processtuk of een gedegen maar wél praktisch advies.

Problemen voorkomen met contracten en voorwaarden

Leontien is tevens gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden, niet alleen op het gebied van vastgoed, maar ook breder, ten aanzien van commerciële contracten en voorwaarden in het algemeen. Zij helpt u(w onderneming) graag problemen te voorkomen door afspraken in contracten en voorwaarden helder vast te leggen.

Ruim blikveld

Leontien was een groot aantal jaar curator in faillissementen, bijvoorbeeld in dat van De Fietsfabriek, en heeft in haar beginjaren als advocaat veel aansprakelijkheids- en letselschadezaken behandeld. Met deze ervaring beschikt zij over veel allround kennis en een ruim blikveld, waardoor zij haar cliënten breed kan adviseren.

Recht door zee

# #

Qua persoon is Leontien vlot, recht door zee en gedreven. Zij houdt van duidelijke taal en een no-nonsense-aanpak, gericht op een oplossing. Ze houdt haar poot stijf als het moet maar communiceert daarbij altijd op een vriendelijke manier. Leontien gelooft dat een geschil doorgaans beter wordt opgelost met een regeling dan met een lange procedure, al gaat zij die zeker niet uit de weg. Leontien houdt van muziek en dans, gaat graag naar theater en ballet en is erg sportief: ze doet aan windsurfen en fitness.


Werkt voor

huurders, verhuurders, huiseigenaren, vastgoedexploitanten, VvE’s, aannemers, ondernemers, consumenten/particulieren.

Opleiding

Universiteit van Amsterdam, Nederlands Recht, civielrechtelijke richting (1999). Grotius postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goed, cum laude (2006).

Rechtsgebieden

Aansprakelijkheidsrecht, , Consumentenrecht, Geschillenbeslechting, Hoger beroep & second opinion, Huurrecht, Procesrecht, Reisrecht, Vastgoed en Bouwrecht

Expertises

Handel, Industrie & MKB, Rechtsbijstandsverzekeraars, Reizen, Vastgoed, Bouwrecht & Wonen

Contact

t: +31 (0)20 2060716
m: lboes@devos.nl

   

Sla op met Vcard

Secretaresse

Laura Overwater

Secretariaat

t: 020-2060733

 


Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage