+31 (0)20 2060700info@devos.nl
“Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination and life to everything.”

- Plato
Margriet Koedooder

Margriet Koedooder

Partner

Margriet Koedooder (1962) wordt door haar vele bekende cliënten hoog gewaardeerd als het gaat om haar kennis, lef, energie en probleemoplossend vermogen. Ze denkt, zoekt en vraagt door, waar andere advocaten blijven steken. Dat maakt dat zij talloze rechtszaken voor haar cliënten heeft gewonnen, waarmee ze gelijk ook een bijdrage levert aan de rechtsontwikkeling in de creatieve sectoren. Als docent en als auteur van vele boeken, (blog)artikelen en twitterberichten deelt zij haar kennis graag met alle andere personen die een warme belangstelling hebben voor (met name) het muziekrecht. Als advocaat behartigt zij de zakelijke en juridische belangen van cliënten in de muziek, media, internet en entertainmentsector. Adviseren, contracteren en begeleiden waar dat kan, procederen waar dat moet.

Superspecialist

Al op jonge leeftijd bleek haar voorliefde voor muziek en speelde ze in een band. Het was dan ook niet vreemd dat zij afstudeerde in het recht dat van toepassing is op het maken en exploiteren van creativiteit: het intellectuele eigendomsrecht. Maar ook het mediarecht heeft altijd haar warme belangstelling gehad, zoals bleek uit haar eindscriptie over een toen nog onbekend fenomeen in Nederland: het commerciële omroepbestel. Daarna maakte ze kennis met de gehele breedte van de muzieksector als adjunct-directeur bij de stichting Popmuziek Nederland. Van daar uit werd de Nederlandse popmuziek in binnen- en buitenland met behulp van vele (toen) volledig nieuwe zakelijke, financiële en juridische activiteiten gepromoot. Inmiddels werkt Margriet al weer 25 jaar als superspecialist-advocaat voor cliënten binnen en buiten Nederland. De muziek- en entertainmentbranche hebben geen geheimen voor haar en ook de zeer succesvolle Nederlandse dance-DJ’s weten haar te vinden.

Veel liefde voor haar vak en een informele stijl kenmerken Margriet. Wees dus niet bang haar te benaderen.

Nevenactiviteiten

Was initiator en organisator van de jaarlijkse Kluwer Studiedag Artiest en Recht, is gastspreker voor diverse entertainmentopleidingen zoals Muziekmanagement (ondersteund door Sena) en Masterclass Muzikaal Ondernemerschap en Masterclass Musical Entrepreneurs/European Artist Manager (Immer), initieerde, organiseerde en doceerde cursussen voor advocaten getiteld Artist & Law en Entertainment & Law, verzorgt regelmatig PAO-onderwijs aan de Universiteit van Leiden op het gebied van IE-contracten en initieerde en doceerde tijdens internationale seminars, zoals ‘The Music Business & the Law’, “Celebrities’ en ‘Competition’ in Cannes, Frankrijk.

Publicaties

Is regelmatig auteur van diverse juridische publicaties in vaktijdschriften op het gebied van muziek en/of media en recht, is auteur van diverse boekpublicaties, waaronder de jaarlijkse Praktijkgids Artiest en Recht (Kluwer), het boek Entertainmentmarketing (Couthino Publishers) en diverse buitenlandse boeken van de IAEL. Publiceert regelmatig blogartikelen, onder meer via Linkedin.

Lidmaatschappen

Lid van de International Association of Entertainment Lawyers (IAEL), Vereniging voor Auteursrecht (VvA),  Vereniging voor Media en Communicatierecht (VMC), Vereniging voor Reclamerecht (VvRR), de advocaten-specialisatie-Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA) en de FIPE-netwerk voor vrouwelijke experts in het intellectuele eigendomsrecht.

Bestuurservaring

Was bestuurder van diverse organisaties, zoals: Stichting Grote Prijs van Nederland (voorzitter, bestuurslid, juryvoorzitter), Sectie Eigentijdse Muziek provincie Noord-Holland, Amsterdamse lokale omroepstichting SALTO, Stichting Amsterdamse Programmaraad (APR), Stichting Algemene Programmaraad (APR), Stichting Entertainment Groep, Externe commissie ‘Integriteit’ van de KRO-omroep, Raad van Toezicht Omroep Link.

Werkte eerder voor:

Stichting Popmuziek Nederland (SPN): beleidsmedewerker, adjunct-directeur (1984-1990), Van der Kroft c.s. Advocaten, Amsterdam (1990–1993), Kalf Katz & Koedooder Advocaten, Amsterdam (1993-2006), De Vos & Partners Advocaten: sinds 2006 - heden
Recente blog berichten • Margriet Koedooder

23-04-2021 - door Margriet Koedooder

Bijdrage Margriet Koedooder aan artikel in Trouw!

Margriet Koedooder heeft een bijdrage geleverd aan een artik... Lees meer

01-04-2021 - door Margriet Koedooder

NFT-technologie: de nieuwste marktplaats voor artiesten en andere creatieven

Lees hier waarom NFT’s de huidige muziekindustrie wel eens o... Lees meer

Oudere berichtenWerkt voor

binnen- en buitenlandse bedrijven, organisaties en individuen werkzaam in de entertainment-, muziek, media en reclamebranche en werkt als advocaat voor organisaties en fondsen binnen de culturele sector. Werkt voor vele cliënten in de (inter)nationale EDM-sector.

Opleiding

Universiteit van Amsterdam, Nederlands recht (1984).

Rechtsgebieden

IE & ICT, Auteursrecht, Handelsnaamrecht, Media, Muziek & Entertainment, Muziekrecht, Mediarecht, Subsidierecht, Geschillenbeslechting, Procesrecht, Hoger beroep & second opinion

Expertises

Creatieve industrie, Entertainment en film, Kunst en cultuur, Mode en design, Poppodia en Festivals, Muziek, Reclame, media & communicatie, Software, Internet & ICT, Handel, Industrie & MKB

Contact

t: +31 (0)20 2060755
m: +31 (0)6 53812777
m: mkoedooder@devos.nl

   

Sla op met Vcard

Secretaresse

Ghizlan el Morabet

Office manager

t: 020-2060755

 


Copyright/Disclaimer © 2017 by De Vos & Partners N.V., Amsterdam, Nederland. All rights reserved. Website by Omelette Du Fromage