Vastgoed & Wonen

In Amsterdam, maar ook ver daarbuiten, spelen dagelijks grote belangen rond vastgoed en wonen. We wonen nou eenmaal in een dichtbevolkt land, en de Randstad is een van de meest volgebouwde delen van de wereld. De snel stijgende huizenprijzen, illegale hotels of de opkomst van Airbnb, de schaarste aan goede nieuwbouw en tegelijkertijd het overschot aan bedrijfsruimte, het zijn de dagelijkse problemen van velen.

Verborgen gebreken

Onze vastgoedadvocaten houden zich bezig met allerhande aan vastgoed gerelateerde zaken, zoals het opstellen en beoordelen van koop-, huur- en aannemingsovereenkomsten en vragen en problemen bij de uitvoering van dit soort contracten. Denkt u daarbij aan huurgeschillen, fouten bij bouwen, schade als gevolg van bouwen, verborgen gebreken na aankoop van onroerend goed, et cetera. Ook zijn wij goed thuis op het gebied van huurprijzen, huurbeëindiging, gebreken in het gehuurde en renovatie.

Wij behandelen verder veel zaken rondom het thema “wonen” zoals conflicten met woningbouwverenigingen, vragen bij de opkomst van Airbnb, gebreken na oplevering van een nieuwbouwwoning, mislukte verbouwingen, onwelgevallige VvE-besluiten en klassieke burengeschillen zoals discussie over het verloop van de erfgrens, een recht van overpad of erfdienstbaarheid en verjaring. Onze vastgoedadvocaten zijn goed thuis in alles wat er speelt in vastgoed en wonen en kunnen u begeleiden en adviseren, maar ook problemen voorkomen door bijvoorbeeld contracten voor u te beoordelen of op te stellen. Ook voeren wij een procedure voor u als dat echt nodig is voor het resultaat dat u wilt bereiken.

Cliënten in het vastgoed

Onze vastgoedadvocaten adviseren en procederen voor huurders, verhuurders, huiseigenaren, vastgoedexploitanten, VvE’s, aannemers, ondernemers en consumenten/particulieren. Wij rekenen ook rechtsbijstandsverzekeraars tot onze cliënten.

Blogs & Nieuws

De Vos & Partners is feestelijk geopend! Op 23 juni 2017 scheen de zon en was het tijd voor een mini-foodtruck festival. Dit ter ere van de feestelijke opening van ons nieuwe pand. Het was een geweldig openingsfeest met foodtrucks van ondernemers uit onze directe omgeving. De buurt zelf kon ook mee genieten van de…
Student-stages De Vos + Partners Advocaten is gedurende het hele jaar op zoek naar toppers die willen ontdekken of de advocatuur bij hen past. Bij de Vos + Partners Advocaten kun je kennis maken met de nodige verschillende rechtsgebieden, waaronder in ieder geval het arbeids- en medezeggenschapsrecht, ondernemings- en insolventierecht, intellectueel eigendomsrecht en het contractenrecht.…
Meldplicht bij verhuur aan toeristen in Amsterdam Amsterdam wordt de laatste paar jaren steeds meer bezocht door toeristen die bijvoorbeeld via AirBnB hun verblijf regelen. Kwamen in 2012 nog zo’n 75.000 bezoekers via AirBnB naar Amsterdam. Afgelopen jaar waren het al 1,6 miljoen bezoekers en dit aantal groeit nog steeds. Vanwege deze enorme stijging met…

Wenst u helderheid in het vastgoedrecht of in een bouwrechtelijk vraagstuk? Bel onze specialisten:

 • Carel Abeln
  Carel AbelnPartner

  t: +31 (0)20 2060760
  m: +31 (0)6 54364593

  Werkt voor: ondernemingen, samenwerkingsverbanden en alle daarmee verbonden stakeholders/toezichthouders.

  Opleiding: HEAO, Nederlands Recht (privaat- en publiekrecht), Grotius Academie Specialisatie Vennootschaps- en Ondernemingsrecht. 

  Nevenactiviteiten:bestuurslid (secretaris) Ajax Business Associates (ABA).

 • Leontien Boes
  Leontien BoesAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060716

  Werkt voor:huurders, verhuurders, huiseigenaren, vastgoedexploitanten, VvE’s, aannemers, ondernemers, consumenten/particulieren.

  Opleiding:
  Universiteit van Amsterdam, Nederlands Recht, civielrechtelijke richting (1999).
  Grotius postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goed, cum laude (2006).

  Waar mogelijk en zinvol wil ik in gesprek blijven, de mogelijkheid openhouden om te overleggen met de andere partij

 • Floor Decossaux
  Floor DecossauxAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060714

  Rechtsgebieden: Arbeidsrecht, Contractenrecht, Algemene Praktijk/Litigation

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam, Rechtsgeleerdheid. Universiteit Leiden, Civiel Recht.

 • Nicolet Don
  Nicolet DonAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060764

  Werkt voor: ondernemingen, vastgoed ontwikkelaars, (commerciële) verhuurders.

  Opleiding: Universiteit Leiden, civielrechtelijke afstudeerrichting (1993), Grotius Ondernemingsrecht.

 • Maryse Oranje
  Maryse OranjeAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060719

  Werkt voor: ondernemers, werknemers.

  Opleiding: Privaatrecht, VU Amsterdam.

  Ik vorm graag een team met mijn cliënten.

 • Susanne Pesch – Oudenaarden
  Susanne Pesch – OudenaardenAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060749

  Werkt voor: particulieren en ondernemingen.

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam (2013), master privaatrecht en master strafrecht.

  Door goed te luisteren, door te vragen en scherp te analyseren, kom ik snel tot de kern van de zaak

Stel een vraag

Maak een afspraak