Vastgoed & Wonen

In Amsterdam, maar ook ver daarbuiten, spelen dagelijks grote belangen rond vastgoed en wonen. We wonen nou eenmaal in een dichtbevolkt land, en de Randstad is een van de meest volgebouwde delen van de wereld. De snel stijgende huizenprijzen, illegale hotels of de opkomst van Airbnb, de schaarste aan goede nieuwbouw en tegelijkertijd het overschot aan bedrijfsruimte, het zijn de dagelijkse problemen van velen.

Verborgen gebreken

Onze vastgoedadvocaten houden zich bezig met allerhande aan vastgoed gerelateerde zaken, zoals het opstellen en beoordelen van koop-, huur- en aannemingsovereenkomsten en vragen en problemen bij de uitvoering van dit soort contracten. Denkt u daarbij aan huurgeschillen, fouten bij bouwen, schade als gevolg van bouwen, verborgen gebreken na aankoop van onroerend goed, et cetera. Ook zijn wij goed thuis op het gebied van huurprijzen, huurbeëindiging, gebreken in het gehuurde en renovatie.

Wij behandelen verder veel zaken rondom het thema “wonen” zoals conflicten met woningbouwverenigingen, vragen bij de opkomst van Airbnb, gebreken na oplevering van een nieuwbouwwoning, mislukte verbouwingen, onwelgevallige VvE-besluiten en klassieke burengeschillen zoals discussie over het verloop van de erfgrens, een recht van overpad of erfdienstbaarheid en verjaring. Onze vastgoedadvocaten zijn goed thuis in alles wat er speelt in vastgoed en wonen en kunnen u begeleiden en adviseren, maar ook problemen voorkomen door bijvoorbeeld contracten voor u te beoordelen of op te stellen. Ook voeren wij een procedure voor u als dat echt nodig is voor het resultaat dat u wilt bereiken.

Cliënten in het vastgoed

Onze vastgoedadvocaten adviseren en procederen voor huurders, verhuurders, huiseigenaren, vastgoedexploitanten, VvE’s, aannemers, ondernemers en consumenten/particulieren. Wij rekenen ook rechtsbijstandsverzekeraars tot onze cliënten.

Blogs & Nieuws

De Vos & Partners is verhuisd! Na 10 jaar op de P.C. Hooftstraat was het tijd voor verandering! Met veel plezier kunnen wij u mededelen dat wij per 6 maart 2017 naar een prachtig pand zijn verhuisd, wederom op een schitterende locatie! Ons adres is: Van Miereveldstraat 13 1071 DW Amsterdam t. 020 20 60…
Huurbemiddelingskosten / courtage, terecht of niet? Mag een bemiddelaar c.q. verhuurmakelaar bemiddelingskosten in rekening brengen bij de (toekomstige) huurder? Deze vraag is de afgelopen jaren met enige regelmaat in de jurisprudentie aan de orde geweest en wordt nu nog steeds aan rechters voorgelegd. Bemiddelingskosten / courtage Doorgaans zie je dat een bemiddelaar c.q. verhuurmakelaar een…
Verhuurder van bedrijfsruimte Kortgeleden adviseerde ik een eigenaar / verhuurder van een bedrijfsruimte die zijn onroerend goed had verhuurd aan een huurder die failliet was verklaard. De eigenaar had hierdoor schade geleden want de curator van de huurder had in overeenstemming met de Faillissementswet de huurovereenkomst opgezegd met een rechtsgeldige opzegtermijn van drie maanden. Dit…

Wenst u helderheid in het vastgoedrecht of in een bouwrechtelijk vraagstuk? Bel onze specialisten:

 • Carel Abeln
  Carel AbelnPartner

  t: +31 (0)20 2060760
  m: +31 (0)6 54364593

  Werkt voor: ondernemingen, samenwerkingsverbanden en alle daarmee verbonden stakeholders/toezichthouders.

  Opleiding: HEAO, Nederlands Recht (privaat- en publiekrecht), Grotius Academie Specialisatie Vennootschaps- en Ondernemingsrecht. 

  Nevenactiviteiten:bestuurslid (secretaris) Ajax Business Associates (ABA).

 • Leontien Boes
  Leontien BoesAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060716

  Werkt voor:huurders, verhuurders, huiseigenaren, vastgoedexploitanten, VvE’s, aannemers, ondernemers, consumenten/particulieren.

  Opleiding:
  Universiteit van Amsterdam, Nederlands Recht, civielrechtelijke richting (1999).
  Grotius postacademische specialisatieopleiding Onroerend Goed, cum laude (2006).

  Waar mogelijk en zinvol wil ik in gesprek blijven, de mogelijkheid openhouden om te overleggen met de andere partij

 • Floor Decossaux
  Floor DecossauxAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060714

  Rechtsgebieden: Arbeidsrecht, Contractenrecht, Algemene Praktijk/Litigation

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam, Rechtsgeleerdheid. Universiteit Leiden, Civiel Recht.

 • Nicolet Don
  Nicolet DonAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060764

  Werkt voor: ondernemingen, vastgoed ontwikkelaars, (commerciële) verhuurders.

  Opleiding: Universiteit Leiden, civielrechtelijke afstudeerrichting (1993), Grotius Ondernemingsrecht.

 • Maryse Oranje
  Maryse OranjeAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060719

  Werkt voor: ondernemers, werknemers.

  Opleiding: Privaatrecht, VU Amsterdam.

  Ik vorm graag een team met mijn cliënten.

 • Susanne Oudenaarden
  Susanne OudenaardenAdvocaat

  t: +31 (0)20 2060749

  Werkt voor: particulieren en ondernemingen.

  Opleiding: Universiteit van Amsterdam (2013), master privaatrecht en master strafrecht.

  Door goed te luisteren, door te vragen en scherp te analyseren, kom ik snel tot de kern van de zaak

Stel een vraag

Maak een afspraak