Vervoer & transport

Alles is vervoer, alles is in beweging. Van klein tot groot, op korte en lange afstanden; mensen en goederen, passagiers en lading. Zonder vervoer zou er niets kunnen gebeuren: geen fabricage, geen consumptie, geen werk, geen vakantie; de wereld zou stilstaan. Aan logistiek, transportmiddelen en infrastructuur worden hoge eisen gesteld. In het moderne vervoer doen zich – hoe vlot en soepel het meestal verloopt – tal van problemen voor: incidenten en calamiteiten, zoals schade, verlies, vertraging en ongevallen.

Vervoer in goede banen leiden

Het internationale en nationale (Nederlandse) vervoerrecht is er om het vervoer in goede banen te leiden en eventuele incidenten en calamiteiten het hoofd te bieden.
Dat kan door advies en preventie (contracten, voorwaarden), maar ook door adequate hulp, deskundige bijstand en effectieve rechtsbescherming. Het nationale en vooral internationale vervoer van passagiers en vracht (passengers and cargo) is multimodaal en onderworpen aan verdragen, wetten en regelgeving, met geheel ‘eigen’ jurisprudentie.

Blogs & Nieuws

De Vos & Partners is verhuisd! Na 10 jaar op de P.C. Hooftstraat was het tijd voor verandering! Met veel plezier kunnen wij u mededelen dat wij per 6 maart 2017 naar een prachtig pand zijn verhuisd, wederom op een schitterende locatie! Ons adres is: Van Miereveldstraat 13 1071 DW Amsterdam t. 020 20 60…
Met ingang van 1 april 2016 zijn advocaten Carel Abeln, Nicolet Don, Liza Sol, Martijn Zaal en medewerkster Marjon Verburg toegetreden tot De Vos & Partners Advocaten aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De Vos & Partners is erg verheugd met de komst van partner Carel Abeln en medewerkster Liza die de sectie Ondernemingsrecht van…
Vliegen is – zo blijkt uit de statistiek – nog steeds de meest veilige vorm van personenvervoer. Toch gaan ook aan boord van een toestel tussen start en landing dingen mis. Iedereen die wel eens vliegt, kent het plaatsen van handbagage in de overhead bins, voordat het toestel van de gate vertrekt en gaat taxiën.…

Werkt u in het vervoer en transport en staat alles stil omdat u een juridisch conflict heeft? Bel dan snel onze vervoer- & transportadvocaat.

 • Carel Abeln
  Carel AbelnPartner

  t: +31 (0)20 2060760
  m: +31 (0)6 54364593

  Werkt voor: ondernemingen, samenwerkingsverbanden en alle daarmee verbonden stakeholders/toezichthouders.

  Opleiding: HEAO, Nederlands Recht (privaat- en publiekrecht), Grotius Academie Specialisatie Vennootschaps- en Ondernemingsrecht. 

  Nevenactiviteiten:bestuurslid (secretaris) Ajax Business Associates (ABA).

Juridische onderwerpen in vervoer en transport

 • contracten en algemene of specifieke vervoersvoorwaarden
 • schade
 • verlies van goederen of bagage
 • vertraging en compensatie
 • waardevermindering van goederen
 • ongevallen
 • schadevergoeding en schadeverhaal
 • verzekering

Onze cliënten in de vervoer en transportsector

Luchtvrachtbedrijven, luchtvaartmaatschappijen, wegvervoerder, rederijen, terminals, cargadoors, stuwadoors, reisorganisaties, particulieren, verzekeraars.

Zaken

De advocaten van De Vos & Partners hebben ervaring met contracten, voorwaarden, ladingschade, personenschade en transportverzekeringskwesties, zowel op het vlak van adviseren als procederen.

Werkwijze en tarieven

Stel een vraag

Maak een afspraak