Vervoer & transport

Alles is vervoer, alles is in beweging. Van klein tot groot, op korte en lange afstanden; mensen en goederen, passagiers en lading. Zonder vervoer zou er niets kunnen gebeuren: geen fabricage, geen consumptie, geen werk, geen vakantie; de wereld zou stilstaan. Aan logistiek, transportmiddelen en infrastructuur worden hoge eisen gesteld. In het moderne vervoer doen zich – hoe vlot en soepel het meestal verloopt – tal van problemen voor: incidenten en calamiteiten, zoals schade, verlies, vertraging en ongevallen.

Vervoer in goede banen leiden

Het internationale en nationale (Nederlandse) vervoerrecht is er om het vervoer in goede banen te leiden en eventuele incidenten en calamiteiten het hoofd te bieden.
Dat kan door advies en preventie (contracten, voorwaarden), maar ook door adequate hulp, deskundige bijstand en effectieve rechtsbescherming. Het nationale en vooral internationale vervoer van passagiers en vracht (passengers and cargo) is multimodaal en onderworpen aan verdragen, wetten en regelgeving, met geheel ‘eigen’ jurisprudentie.

Blogs & Nieuws

De Vos & Partners is feestelijk geopend! Op 23 juni 2017 scheen de zon en was het tijd voor een mini-foodtruck festival. Dit ter ere van de feestelijke opening van ons nieuwe pand. Het was een geweldig openingsfeest met foodtrucks van ondernemers uit onze directe omgeving. De buurt zelf kon ook mee genieten van de…
Student-stages De Vos + Partners Advocaten is gedurende het hele jaar op zoek naar toppers die willen ontdekken of de advocatuur bij hen past. Bij de Vos + Partners Advocaten kun je kennis maken met de nodige verschillende rechtsgebieden, waaronder in ieder geval het arbeids- en medezeggenschapsrecht, ondernemings- en insolventierecht, intellectueel eigendomsrecht en het contractenrecht.…
Met ingang van 1 april 2016 zijn advocaten Carel Abeln, Nicolet Don, Liza Sol, Martijn Zaal en medewerkster Marjon Verburg toegetreden tot De Vos & Partners Advocaten aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De Vos & Partners is erg verheugd met de komst van partner Carel Abeln en medewerkster Liza die de sectie Ondernemingsrecht van…

Werkt u in het vervoer en transport en staat alles stil omdat u een juridisch conflict heeft? Bel dan snel onze vervoer- & transportadvocaat.

 • Carel Abeln
  Carel AbelnPartner

  t: +31 (0)20 2060760
  m: +31 (0)6 54364593

  Werkt voor: ondernemingen, samenwerkingsverbanden en alle daarmee verbonden stakeholders/toezichthouders.

  Opleiding: HEAO, Nederlands Recht (privaat- en publiekrecht), Grotius Academie Specialisatie Vennootschaps- en Ondernemingsrecht. 

  Nevenactiviteiten:bestuurslid (secretaris) Ajax Business Associates (ABA).

Juridische onderwerpen in vervoer en transport

 • contracten en algemene of specifieke vervoersvoorwaarden
 • schade
 • verlies van goederen of bagage
 • vertraging en compensatie
 • waardevermindering van goederen
 • ongevallen
 • schadevergoeding en schadeverhaal
 • verzekering

Onze cliënten in de vervoer en transportsector

Luchtvrachtbedrijven, luchtvaartmaatschappijen, wegvervoerder, rederijen, terminals, cargadoors, stuwadoors, reisorganisaties, particulieren, verzekeraars.

Zaken

De advocaten van De Vos & Partners hebben ervaring met contracten, voorwaarden, ladingschade, personenschade en transportverzekeringskwesties, zowel op het vlak van adviseren als procederen.

Werkwijze en tarieven

Stel een vraag

Maak een afspraak